eur:
390.48
usd:
358.79
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
A Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlament strasbourgi épületében a júniusi választások eredményeképpen létrejövő EP alakuló ülésének napján, 2024. július 16-án. A hátsó sorban Deutsch Tamás, Schaller-Baross Ernő, Győrffy Balázs, Gyürk András és László András, az első sorban Hölvényi György, Győri Enikő, Vicsek Annamária, Gál Kinga, Ferenc Viktória és Szekeres Pál (b-j).
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Komoly pozíciókat kaptak a magyar EP-képviselők – közzétették a szakbizottságok tagjainak listáját

A magyar EP-képviselők közül a Patrióták Európáért soraiban ülő Fidesz-KDNP politikusai kapták a legtöbb helyet az Európai Parlament szakbizottságaiban. A 21 magyar EP-képviselő közül Győri Enikő és Deutsch Tamás ülhet be a legtöbb, három-három szakbizottságba.

A következő öt évben 24 szakbizottság segíti az Európai Parlament munkáját, a tagok listáját péntek délelőtt hozták nyilvánosságra. A 21 magyar EP-képviselő mindegyike bekerült valamelyik szakbizottságba. A Költségvetési Ellenőrző, a Kulturális és Oktatási, valamint a Regionális Fejlesztési Bizottságnak három-három magyar tagja lesz, de két-két magyar EP-képviselő tevékenykedhet majd a Gazdasági és Monetáris, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési, valamint az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságban is.

A 24 szakbizottság közül csak háromnak nem lesz tagja magyar EP-képviselő, ezek egyike a Biztonság és Védelempolitikai Albizottság.

A Patrióták Európáért frakciójának magyar tagjai 19 szakbizottság munkájában vehetnek részt,

ezek közé tartozik egyebek mellett a Költségvetési Ellenőrző, a Regionális Fejlesztési, az Ipari, Kutatási és Energiaügyi, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság is. A Fidesz-KDNP politikusai közül Deutsch Tamás és Győri Enikő három-három szakbizottságban kap helyet, míg Győrffy Balázs, Szekeres Pál, László András és Schaller-Baross Ernő is két-két bizottság munkáját segítheti.

Az Európai Néppárthoz csatlakozó Tisza Párt EP-képviselői tizenegy szakbizottsági helyhez jutottak,

köztük például a Regionális Fejlesztési, a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági, az Ipari, Kutatási és Energiaügyi, valamint a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságban. Tarr Zoltán, Kollár Kinga, Kulja András és Magyar Péter is két-két bizottság tevékenységében vehet részt.

A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének frakciójából a DK–MSZP színeiben mandátumhoz jutó Dobrev Klára két, Molnár Csaba egy szakbizottság tagja lett. Ez a Regionális Fejlesztési, az Alkotmányügyi és a Költségvetési Ellenőrző Bizottságot jelenti.

A Mi Hazánk képviseletében Borvendég Zsuzsanna – aki a Szuverén Nemzetek Európája képviselőcsoporthoz csatlakozott az EP-ben – a Kulturális és Oktatási Bizottság munkájában vehet részt.

Valamennyi bizottság jövő kedden, július 23-án tartja alakuló ülését, ahol a képviselők megválasztják az adott bizottság elnökét és alelnökeit is.

(A nyitóképen: a Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlament strasbourgi épületében a júniusi választások eredményeképpen létrejövő EP alakuló ülésének napján, 2024. július 16-án. A hátsó sorban Deutsch Tamás, Schaller-Baross Ernő, Győrffy Balázs, Gyürk András és László András, az első sorban Hölvényi György, Győri Enikő, Vicsek Annamária, Gál Kinga, Ferenc Viktória és Szekeres Pál.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×