eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Orvosmeteorológiai percek magazin

Orvosmeteorológiai percek az InfoRádióban - hétköznapokon több alkalommal.

A műsor támogatója a Richter Gedeon Nyrt.

Adás: hétköznap, 7.20, 8.20, 16.20, 17.20

Markáns fronthatás nem várható, de zivatarok előfordulhatnak. A magas páratartalomnak negatív egészségügyi hatásai is lehetnek - mondta az InfoRádiónak Szegheő Péter doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

A nyárhoz közeledve hétről hétre fontosabb figyelni a bőr védelmére. Farkas Dávid kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Meghallgatom

A napsütéses idő beköszöntével a D vitamin pótlása is könnyebbé válik szervezetünk számára, ám sokan még így sem jutnak hozzá a szükséges mennyiséghez - mondta el az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor. A riporter Domanits András.

Meghallgatom

Az elmúlt napok változékony, hűvös időjárása megszűnik, felmelegedés kezdődik, és ezzel együtt várhatóan a szállópor mennyisége és a pollenterhelés is fokozódik. Ezek egészségügyi hatásairól Rozgonyi Ádám beszélgetett Kovács Gábor doktorral.

Meghallgatom

A változékony időjárás akár a reflux betegségre is hatással lehet, amelyet érdemes komolyan venni - hívta fel a figyelmet Kozma Ákos doktor. Domanits András interjúja. 

Meghallgatom

A kettős fronthatás változatos tüneteket okozhat a frontokra érzékenyeknél, ám érdemes ezekre a panaszokra is odafigyelni - mondta Kozma Ákos doktor. Domanits András interjúja. 

Meghallgatom

A napokban tapasztalható változékony időjárás fokozott terhet jelent a szív- és érrendszeri betegek számára. Ám ők is enyhíthetnek tüneteiken - mondta el az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor. Domanits András interjúja.

Meghallgatom

A szívbetegeket megviselheti a most uralkodó időjárás, de mit tehetnek a panaszaik enyhítése érdekében? Erről beszélgetett Domanits András Kozma Ákos doktorral.

Meghallgatom

A változékony időjárás az idősebb érrendszeri betegek számára külünösen megterhelő lehet - mondta el az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor. Domanits András interjúja.

Meghallgatom

Megérkezett a hidegfront, amely országszerte jelentős lehűlést hozott. Az időjárás-változás felerősítheti a keringési panaszokat - mondta az InfoRádiónak Szegheő Péter doktor, akivel Király István Dániel beszélgetett.

Meghallgatom

Ma még nyárias idő van, de holnap hidegforint érkezik. A hirtelen hőmérséklet-csökkenés egészségügyi panaszokat okozhat - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

A hamarosan kezdődő hétvégén ismét nyáriasan meleg idő várható. Ennek orvosmeteorológiai hatásairól Várkonyi Gyula kérdezte Kozma Ákos doktort.

Meghallgatom

Hidegfront vetett véget a szokatlanul meleg kora nyári időjárásnak. Ennek élettani hatásairól Várkonyi Gyula kérdezte Kozma Ákos doktort.

Meghallgatom

Szervezetünk számára ideálisnak tűnik a mai időjárás, ám még a tökéletes is rejthet veszélyeket. Domanits András kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Meghallgatom

A fokozatos melegedés miatt oda kell figyelni a megfelelő folyadékutánpótlásra - mondta az InfoRádiónak Kovács Gábor doktor. Hozzátette: sportoláskor nemcsak víz, hanem izotóniás ital fogyasztása is ajánlott. Rozgonyi Ádám interjúja.

Meghallgatom

Felhős, szeles, de kellemes tavaszi idő van. Hétvégen azonban már kisebb kánikula köszönthet ránk. Rozgonyi Ádám arról kérdezte Kozma Ákos doktort, hogy az időjárásváltozáshoz miként tud alkalmazkodni a szervezet.

Meghallgatom

Változékony marad az időjárás. A frontérzékenyek mellett a légzőszervi- és a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek is lehetnek panaszaik - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

A változékony időjárás és a magas pollenterhelés is gondot okozhat a napokban orvosmeteorológiai szempontból - mondta az InfoRádiónak Szegheő Péter doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

Változatosságot mutatott a héten az időjárás, szombaton pedig akár 25 Celsius-fok is lehet. A nagy hőingás panaszokat okozhat az ízületi betegeknél - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett. 

Meghallgatom

Egyszerre lesz szeles, csapadékos és meleg a húsvéti hosszú hétvége. A frontérzékenyek egészségügyi problémákat tapasztalhatnak. Rozgonyi Ádám kérdezte Kozma Ákos doktort.

Meghallgatom
×
×
×