eur:
390.78
usd:
358.9
bux:
0
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

A Covid egyik legrosszabb hatása nem akar eltűnni, bárhogy is változik a vírus

Valamivel kevesebb a hosszú Covid, de még mindig jelentős a hatása és a jelenléte.

A Bloomberg egy amerikai veteránok körében végzett tanulmány alapján azt írja, hogy a hosszú Covid kialakulásának a kockázata folyamatosan csökken a világjárvány kezdete óta. Míg a delta hullám idején 10,4 százalék volt a kialakulás valószínűsége, az omikron-hullám idején ez 3,5 százalékra csökkent a Washington University School of Medicine és a Veterans Affairs St. Louis Health Care System kutatóinak munkája szerint.

Mint a Portfolio írta, a csökkenés ellenére hetente még mindig több száz embernél alakul ki az akár rokkantságot is okozó tünetegyüttes. A tanulmány résztvevők ugyanakkor többnyire idősebb fehér férfiak voltak, ami felveti a kérdést, hogy az eredmények mennyire általánosíthatók más csoportokra.

A szerdán a New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban közzétett kutatás megállapította, hogy a hosszú Covid csökkenő előfordulása nagyrészt a koronavírus elleni védőoltásnak, és kisebb mértékben az egymás után következő vírusváltozatok gyengülésének köszönhető.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

Péntek reggel
Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×