eur:
390.77
usd:
358.88
bux:
0
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: Pixabay.com

Trükkös csalókra figyelmeztetik az Olaszországba autóval induló magyarokat

Új lopási módszert azonosított a hatóság Olaszországban. Az autópályákon működő bandák megtévesztéssel igyekeznek pénzt kicsalni az áldozataiktól.

Az olasz autópályákon a nyári szezonban egyre többen számolnak be egy új módszerreől, amellyel a bűnözők igyekeznek pénzt kicsalni áldozataiktól. A jelentések szerint elsősorban a Jesolóba utazók számíthatnak erre a típusú csalásra – írja a vezess.hu.

A trükk lényege, hogy igyekeznek elhitetni a külföldi autóssal, hogy sérülést okozott egy másik autónak, és a kárt kifizettetik vele.

Több módon is alkalmazzák az átverést. Az egyik, hogy ha autópályán vagy főúton az autós elhalad, vagy megelőz egy autót, akkor ezt követően a lehagyott autós utána ered, és jelzi, hogy probléma van a visszapillantótükrével. Ha a jóhiszemű autós félreáll, vagy egy autópálya parkolójába kiáll, a csaló megmutatja a törött visszapillantótükröt. Felajánlja, hogy hívhatnak rendőrt is, de elintézhetik a helyszínen, ha készpénzben fizetnek neki.

Ugyanezt a trükköt lakott területen belül is eljátsszák a csalók. Ott a parkoló autó melletti elhaladás után történik a csalási kísérlet. Hogy hihetőbb legyen az eset, az elhaladó autót megdobják, hogy a hanghatás valóban ütközésre utaljon.

Az olasz hatóságok arra kéri a turistákat, hogy nagyon figyeljenek az ilyen esetekre, ne dőljenek be és minden esetben hívjanak rendőrt. Mivel a magyarok körében is nagyon népszerű nyaralási célpont Jesolo és környéke, így az olasz rendőrség felhívása nekünk is szol.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

Péntek reggel
Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 19. 08:09
×
×
×
×