eur:
390.46
usd:
358.71
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje a republikánusok elnökjelölő országos gyűlésének utolsó napi ülésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 18-án. Öt nappal korábban merényletet kíséreltek meg Trump ellen, a lövés a fülét érte.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Meghallgathatja, mit mondott Donald Trump Orbán Viktorról

A republikánusok elnökjelöltje első hivatalos beszédében kitért a magyar miniszterelnökre is.

A Republikánus Párt elnökjelölő konvenciójának lezárásaként mondott beszédet Donald Trump. A politikus hivatalosan is elfogadta a republikánusok jelöltállító nagygyűlésének felkérését, hogy ő legyen a párt elnökjelöltje az őszi választáson. Donald Trumpnak ez volt az első nagy nyilvánosság előtt tartott felszólalása a múlt szombaton Pennsylvania államban ellene végrehajtott sikertelen merénylet óta.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az amerikai elnökjelölt beszédében külön kitért Orbán Viktorra és a békemissziójára. Azt mondta, a magyar kormányfő egy határozott, nagyon kemény politikus, és felidézte, hogy Orbán Viktor azt mondta, nem akarja, hogy olyanok jöjjenek az országba, akik felrobbantják a bevásárlóközpontokat. „Azt mondta, ezt egy módon lehet elérni, úgy, hogy újra Trump lesz az Egyesült Államok elnöke” – mondta az elnökjelölt, aki szerint a magyar miniszterelnök azt is mondta, hogy Donald Trumptól Oroszország és Kína is félt, nélküle viszont „felrobban a világ.” „Bush alatt Oroszország megtámadta Grúziát, Obama alatt elfoglalta a Krímet, a mostani alatt megtámadta egész Ukrajnát. Trump alatt nem támadott meg senkit” – mondta a republikánus elnökjelölt.

A magyar miniszterelnökről szóló beszédrészletet itt meghallgathatja:

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 19. 18:39
×
×
×
×