eur:
391.08
usd:
359.15
bux:
72740.88
2024. július 19. péntek Emília
Close up of a woman watching a movie at night
Nyitókép: vorDa/Getty Images

Csak egy kis figyelemkihagyás, és ugrott is a nő hárommillió forintja

Vevőből online csalás áldozata lett egy boldogkőváraljai nő. Három millió forint tűnt el a számlájáról.

Egy népszerű online használtruha piacon hirdetett termékére jött üzenet a boldogkőváraljai nőnek, miszerint sikeresen eladta a kínált termékét, így már csak a linkre kattintva kell kitölteni egy banki oldalnak tűnő űrlapot, hogy megkapja az eladott termék árát.

Ott a nő kiválasztotta a számlavezető pénzintézetét, majd vesztére megadta a bankkártya adatait is. A csalók így pár kattintással már tovább is utalták a számláján lévő közel 3 millió forintot – írja a police.hu.

A rendőrség az eset kapcsán újfent kéri, soha ne kattintsunk idegenek által küldött linkekre. Továbbá:

  • Mindig legyünk körültekintőek, ha online felületen vásárolunk. Amennyiben megoldható, ragaszkodjunk a személyes átadás-átvételhez.
  • Ha mégis elkerülhetetlen az előre utalás, akkor lehetőleg csak megbízható honlapról vagy általunk ismert személytől vásároljunk.
  • Ha az utalást választjuk, akkor saját magunk írjuk be számlavezető bankja honlapcímét, és onnan lépjünk be a netbanki felületre.
  • Ha a csalók mégis sikerrel jártak, azonnal vegyük fel a kapcsolatot a bankunk ügyfélszolgálatával, és tegyünk feljelentést a rendőrségen.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Ezek megelőzéséről további hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalon találhatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×