eur:
390.82
usd:
358.61
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Keir Starmer brit miniszterelnök érkezőket vár a blenheimi kastély bejáratában az Európai Politikai Közösség (EPK) negyedik alkalommal tartandó csúcstalálkozója napján, 2024. július 18-án az Oxfordshire angliai grófság Blenheim településénél. Az első EPK-találkozót 2022 októberében rendezték a kastélyban, ahol ezúttal több mint 45 európai vezetőt fogadnak.
Nyitókép: MTI/EPA/Bloomberg pool/Chris Ratcliffe

Magyarországot érintő bejelentést tett a brit miniszterelnök

Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő csúcstalálkozóját Magyarország rendezi - jelentette be a csütörtökön tartott angliai EPC-csúcs záró sajtóértekezletén Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.

A Londontól száz kilométerre északnyugatra lévő Blenheim-palotában, Sir Winston Churchill néhai brit kormányfő egykori otthonában rendezett egynapos EPC-csúcsértekezlet két fő témaköre Ukrajna további támogatása, illetve az illegális bevándorlás elleni közös fellépés volt.

Starmer a találkozó utáni sajtótájékoztatóján elmondta: egyetértés született arról, hogy az illegális bevándorlást a probléma forrásánál kell kezelni. Ennek jegyében London 84 millió font (39 milliárd forint) értékű humanitárius programot indít Afrikában és a Közel-Keleten.

A brit kormányfő bejelentette azt is, hogy a következő EPC-csúcstalálkozókat az idén Magyarországon, illetve jövőre Albániában és Dániában rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×