eur:
390.59
usd:
358.78
bux:
72918.98
2024. július 19. péntek Emília
karate
Nyitókép: Pixabay

Nyilatkozott a karateszövetség a felrúgott gyermek ügyében

Mindenkit megdöbbentettek a szolnoki kalandparkban történtek.

Mint arról az Infostart is beszámolt, kedden nyilvánosságra került egy videó arról, hogy a múlt héten a szolnoki kalandparkban egy karateedző felrúgott egy hétéves kisfiút. A gyerekek egy jászberényi küzdősportegyesület nyári táborával mentek el a kalandparkba. A fiú fejre esett, de mivel volt rajta bukósisak, szerencsére nem lett komoly baja. Az esetet több gyerek is látta, őket is megviselték a történtek.

Az RTL Híradónak Tahon Róbert, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára azt mondta, megdöbbentette az eset. "Döbbenet. Megnézi az ember egyszer, kétszer, háromszor, és nem hiszi el, amit lát" – fogalmazott.

„Ez nem a karate, ez messze nem a karate. Nem ezt hirdetjük, és amit hirdetünk, azt mindenki ismeri, hogy miről szól a karate: a kölcsönös tiszteletről, arról, hogy mi egy olyan keleti kultúrán alapuló értékrendet szeretnénk átadni a gyermekeinknek, amelytől többek lesznek, jobbak lesznek, és reményeink szerint a világunk is, ezért elfogadhatatlan ez a cselekmény” − nyilatkozta. A főtitkár hozzátette: a szövetség úgy ismerte az edzőt, mint aki rengeteget tett a gyermeksport fellendítéséért, azonban ezzel az üggyel méltatlanná vált munkájára.

Korábban nyilatkozott a gyermek anyja. Mint mondta, a kisfiú nem mondott semmit az incidensről, csak hogy a kalandpark nem volt jó. Amikor a szülő másnap elment az edzőhöz, hogy beírassa a gyerekét edzésekre, szintén nem tudott meg semmit, a férfi ugyanis csak egy rövid jellemzést adott róla, és megemlítette, hogy "volt egy kis nézeteltérésük, de rendezték." Az anya is a sajtóból, a videót látva szerzett tudomást a történtekről, és elszomorítja, hogy ilyesmi előfordulhat.

Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában kitért a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyére, mellyel kapcsolatban elmondta: elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált az eset. A hirado.hu-n olvasható összefoglaló szerint a gyermektáborok szervezői felelősséggel tartoznak a szülőknek a rájuk bízott gyerekekért, vállalják, hogy vigyáznak rájuk, gondoskodnak róluk, és arról is, hogy hasznosan töltsék az időt.

"A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni – és itt láthatóan nem tudtak megfelelni –, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni" – jelentette ki.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.

Németh Zsolt: a békemisszió lesz Orbán Viktor beszédének középpontjában a Tusványoson

Jobb pályán – ez lesz a mottója a jövő héten kezdődő Tusványosi Nyári Szabadegyetemnek. Az elnevezés többszintű értelmezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 19. 16:19
×
×
×
×