eur:
390.45
usd:
358.76
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Paperwork files searching information business concept, Businessman hands typing keyboard computer, working in stacks of report papers and piles of unfinished documents achieves on office desk
Nyitókép: smolaw11/Getty Images

Külföldre ment a szolnoki kalandparkban egy gyereket felrúgó férfi

A rendőrség vizsgálja azt is, hogy történt-e más, vagy esetleg súlyosabb bűncselekmény is.

Mint arról az Infostart is beszámolt, kedden nyilvánosságra került egy videó arról, hogy a múlt héten a szolnoki kalandparkban egy karateedző felrúgott egy hétéves kisfiút. Az esetet több gyerek is látta, őket is megviselték a történtek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte: a nyomozók haladéktalanul megkezdték a körülmények tisztázását, elemezték a kamerafelvételeket és tanúkat hallgattak ki. Kétséget kizáróan beazonosították az elkövető kilétét. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy az orvosi látlelet és vélemény alapján a gyermek nem szenvedett sérülést.

A gyanúsítottat eddig azért nem hallgatták ki mert jelenleg külföldön tartózkodik,

azonban felvették vele a kapcsolatot és beidézték. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy történt-e más, vagy esetleg súlyosabb bűncselekmény is.

Tahon Róbert, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára korábban azt mondta, megdöbbentette az eset. „Ez nem a karate, ez messze nem a karate. Nem ezt hirdetjük, és amit hirdetünk, azt mindenki ismeri, hogy miről szól a karate: a kölcsönös tiszteletről, arról, hogy mi egy olyan keleti kultúrán alapuló értékrendet szeretnénk átadni a gyermekeinknek, amelytől többek lesznek, jobbak lesznek, és reményeink szerint a világunk is, ezért elfogadhatatlan ez a cselekmény” − nyilatkozta.

Már nyilatkozott a gyermek anyja is. Mint mondta, a kisfiú nem mondott semmit az incidensről, csak hogy a kalandpark nem volt jó, és az edzőtől is csak azt hallotta, hogy "volt egy kis nézeteltérésük, de rendezték." Az anya is a sajtóból, a videót látva szerzett tudomást a történtekről, és elszomorítja, hogy ilyesmi előfordulhat.

Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában kitért a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyére, mellyel kapcsolatban elmondta: elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált az eset. "A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni – és itt láthatóan nem tudtak megfelelni –, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni" – jelentette ki.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×