Hozzávalók
75 dkg cseresznye
5 dkg vaj
2 evőkanál cukor
3 nagy tojás
25 dkg tehéntúró
Fél citrom reszelt héja és leve
2 evőkanál búzadara
A forma kikenéséhez vaj
A tetejére: vaníliás cukor
A cseresznyét leszárazzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, és kimagozzuk. A puha vajat először a cukorral, majd a tojások sárgájával habosra keverjük. A túrót áttörjük, a citrom héjával és levével meg a darával együtt a cukros vajhoz adjuk, azután a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy 26 centi átmérőjű alacsony peremű tortaformát kivajazunk, majd a túrós masszát belesimítjuk. A cseresznyét egyenletesen rászórjuk, és előmelegített sütőben a közepesnél erősebb lánggal (210 C, légkeveréses sütőben l95 C) 30 percig sütjük. Ha kész, amit tűpróbával ellenőrzünk, kissé hűlni hagyjuk, majd a tetejét vaníliás cukorral megszórjuk.
Elkészítési idő 1 óra
![Egyre duzzad a vesztegetési ügy, már harmincnál is több gyanúsított van, többségük rendőr](/images/site/articles/lead/2023/05/1683019484-HtOeivRA9_xs.jpg)
Egyre duzzad a vesztegetési ügy, már harmincnál is több gyanúsított van, többségük rendőr