eur:
390.35
usd:
359.21
bux:
73105.32
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Versenyzők a pilótaparádén a Forma-1-es Magyar Nagydíj főfutama előtt a mogyoródi Hungaroringen 2024. július 21-én. A járművön Kevin Magnussen (b2), Carlos Sainz (k, szemben), Lando Norris (j3) és Fernando Alonso (j).
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma–1

A július 20-i Ed Sheeran-koncert csak hab volt a tortán.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint július 19–21. között Budapest 38 százalékkal több külföldi látogatót és 36 százalékkal több belföldi utazót látott vendégül, mint tavaly. A hazai és a nemzetközi vendégek által eltöltött vendéjszakák száma egyaránt 25 százalékkal haladta meg az előző évi versenyhétvége forgalmát.

Az adataik szerint a legtöbben az Egyesült Királyságból, Németországból, Hollandiából és Lengyelországból utaztak Budapestre,

csaknem 85 ezer vendéget köszönthettek a budapesti szálláshelyek.

A július 19–21. között Budapesten megszálló vendégek csaknem 90 százaléka az országhatáron túlról érkezett, a 76 ezer nemzetközi turista összesen 145 ezer vendégéjszakát töltött a magyar fővárosban.

A vendégéjszakák mintegy 50 százalékának a főváros szállodái, 39 százalékának pedig a magán- és egyéb szálláshelyek örülhettek a Magyar Nagydíj időszakában.

Közölték, a versenypályához legközelebb eső településeken, Gödöllőn, Mogyoródon, Kerepesen, Veresegyházon is csaknem ötször annyi vendégéjszaka, és csaknem háromszor annyi vendég realizálódott a szálláshelyeken, mint a futam előtti hét azonos időszakában; Mogyoródon szállt meg a legtöbb turista, csaknem 2000 vendégéjszakát töltve a három nap során.

Címlapról ajánljuk
Őrültségből valóság: minden, amit az olimpiai megnyitóról tudni lehet

Őrültségből valóság: minden, amit az olimpiai megnyitóról tudni lehet

Balett a háztetőn, kötéltáncosok a Szajna felett, úszó zongora, lézershow az Eiffel-toronnyal – csak néhány, már publikus részlet a párizsi olimpia pénteki megnyitó ünnepségéről. A szervezők a francia történelem és kultúra sokszínűségét mutatják meg közel négy órában, egyedi körülmények között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 26. 10:43
×
×
×
×