eur:
390.83
usd:
359.76
bux:
73174.1
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
napernyő hőség kánikula időjárás nyár napsütés
Nyitókép: Pixabay

Nem sok jót ígér a meteorológia – térkép

A július miatt legyinthetünk, de valószínűleg az augusztus eleje miatt is.

Nagyon nagy szükség lenne rá, de sajnos egyelőre továbbra sincs kilátásban a megváltó égi áldás – fogalmaz a közösségi oldalán a HungaroMet.

Vagyis folytatódik a csapadékszegény időszak a hónap hátralevő részében, sőt, az augusztus is minden bizonnyal száraz idővel fog kezdődni.

Vasárnap érkezik egy hidegfront, de csak kevés helyen okozhat záport, zivatart, ezt követően ismét anticiklon veszi át az irányítást. „Nem nagyon mozgolódnak azok a csapadékgörbék a fáklyadiagramon sem” – írják.

Címlapról ajánljuk

Őrültségből valóság: minden, amit az olimpiai megnyitóról tudni lehet

Balett a háztetőn, kötéltáncosok a Szajna felett, úszó zongora, lézershow az Eiffel-toronnyal – csak néhány, már publikus részlet a párizsi olimpia pénteki megnyitó ünnepségéről. A szervezők a francia történelem és kultúra sokszínűségét mutatják meg közel négy órában, egyedi körülmények között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Az EU feladja a túlhalászás elleni harcban az egyik csatát

Az EU feladja a túlhalászás elleni harcban az egyik csatát

Az Európai Bizottság félretette a halak visszadobásának pazarló gyakorlatának visszaszorítására tett kísérletét, és lemondott a jogi lépésekről öt tagállam ellen, amelyeket azzal vádolnak, hogy nem hajtják végre a túlhalászás elleni szabályokat. A meghátrálás a halászati ágazat ellenőrzésére vonatkozó bizottsági megközelítés megváltoztatását jelzi, és egyes diplomaták szerint a döntés az EU összes part menti államában egyszerűbb helyzetet teremthet – írja a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×