eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Csurka: az állatkert felé menekülhetnének az MSZP-sek

A MIÉP-Jobbik azon a napon akar nagygyűlést tartani Budapesten, amikor az MSZP - közölte a MIÉP elnöke a közszolgálati televízióban.

"Mi akkor akarunk menni, amikor az MSZP is ott van" - fogalmazott Csurka István.

Csurka István közölte: fellebbeznek azon határozat ellen, amelyben a rendőrség elutasította, hogy pártja április 1-jére és 2-ára is demonstrációt jelentsen be a Hősök terére.

"Az eredeti elképzelés az volt, hogy felül, a katlan felső frontvonalán a Fidesz tart gyűlést a Kossuth téren, mi pedig alul bezárjuk a reteszt, és csak az állatkert felé hagyjuk menekülni az MSZP-t" - mondta a pártelnök.

Közölte: ezzel azt akarták bemutatni, hogy van két olyan erő, amely "összefogja ezt a társulatot".

Arra a kérdésre, hogy miért kellene menekülniük a szocialistáknak, azt válaszolta: "mert a nagyobb tömegek szorítják őket".

"Szorítsuk ki a magyar közéletből, a politikából ezt a társulatot, amely ezt érdemli" - fogalmazott.

Hozzátette: nem indulnának a szocialisták felé, de azt nem engednék, hogy a Hősök terére, a királyszobrok közelébe menjenek.

Csurka István úgy vélekedett, hogy a MIÉP-Jobbik bejut a parlamentbe, a Fidesz pedig nagy fölénnyel megnyeri a választást.

A halálbüntetés visszaállításával kapcsolatban elmondta, hogy azt akkor törölték el, amikor világossá vált, hogy rendszerváltozás lesz, és "a piszkos gazemberek, akik a sortüzeket elrendelték, végrehajtották, maguk menekültek ebbe a helyzetbe".

Arra a kérdésre, hogy fel kellett-e volna akasztani őket, Csurka István úgy válaszolt: "mint a vöcsök".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

Az amerikai politika egyik örök érvényű bölcsessége, hogy az elnökjelöltek mérsékelni szokták programjukat az őszi választás előtt, azután, hogy a párton belüli előválasztáson jóval markánsabb álláspontokat fogalmaznak meg – valahogy mégis muszáj kitűnni az egymással nagyrészt egyetértő politikusok tömegéből. A jelöltek középre mozgása azzal az egyszerű okkal magyarázható, hogy az előválasztáson az inkább bal- vagy jobbra húzó szavazóbázisukat kell meggyőzniük, míg az általános választáson az ideológiai centrum és a pártfüggetlenek felé igyekeznek gesztusokat tenni az ott összeszedhető voksokért cserébe. Jóllehet a demokrata oldalon Kamala Harris nem az előválasztási győzelmének hála került fel a szavazólapra (hiszen azt a hivatalban lévő elnök, a jelöltségtől visszalépett Joe Biden nyerte), az alelnök így is számos kiigazítást tett a korábbi álláspontjait illetően. A republikánusok ezt fel is hánytorgatják neki nap mint nap, ám ettől függetlenül Donald Trumpot sem kell félteni ez ügyben, aki már-már hobbit űz abból, hogy egyik nap A-t, míg másik nap B-t mond.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×