eur:
394.22
usd:
354.52
bux:
72434.51
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
Nyitókép: Unsplash

"Elsöprő erő" jön - Megelégelte Dél-Korea az északiak kémlufijait

Kim Jonghjon, Dél-Korea frissen kinevezett védelmi minisztere pénteki szöuli beiktatási beszédében arra figyelmeztetett, hogy a további észak-koreai provokációkra olyan "elsöprő erejű" védelmi lépésekkel fognak válaszolni, amelyek az észak-koreai rendszer végét jelenthetik.

"Elsöprő védelmi pozíciót és képességeket fogunk kialakítani, hogy az ellenséget elrettentsük a provokációktól" - jelentette ki Kim, aki korábban az elnöki biztonsági szolgálatot vezette.

"Provoáció esetén azonnali, erőteljes és végsőkig vitt ellencsapással szörnyű árat fogunk velük fizettetni" - mondta. "Ha provokációt hajtanak végre, a rendszerük végével kell szembenézniük" - hangsúlyozta.

Az új védelmi miniszter kinevezését pénteken hagyta jóvá Jun Szogjol dél-koreai államfő. A nyugalmazott tábornok a nemzetvédelmi minisztérium irányítását Sin Vonsiktól vette át, aki jelenleg nemzetbiztonsági tanácsadói feladatot lát el a kormányban.

Kim még jelöltsége idején kijelentette, hogy az észak-koreai nukleáris és rakétafenyegetések elhárításának minden lehetőségéhez nyitottan áll hozzá, és a fenyegetés ellen Dél-Korea nukleáris felfegyverzését is mérlegelné.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×