2024. október 20. 06:57 Két trükk is van a kertben megmaradt paradicsomra Még bőven süt a nap, de már jelentkeznek az első fagyok. Mi legyen az idén meglehetősen hosszúra nyúlt őszi napokon a kertben maradt paradicsommal?
2024. október 3. 10:46 Kaviártól csigáig, fürjtől marháig – a 150 legjobb magyar termelő Jelentős változás volt az elmúlt évtizedben a minőségi alapanyagok beszerzése területén - hangsúlyozta Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője a Top 150 termelő című ingyenes kiadvány megjelenése után.
2024. október 2. 08:00 Tippek és trükkök az airfryer használatához (x) Az airfryer, vagy más néven a légkeveréses sütő mára az egyik legnépszerűbb konyhai eszközzé vált. Kiváló alternatíva a hagyományos sütési módszerekhez képest, mivel kevesebb olajjal képes ropogósra sütni az ételeket, ezáltal egészségesebbé téve azokat. Omlós húsok, ropogós sültek és zöldségek, sütemények – szinte bármi elkészíthető ezekben a fantasztikus eszközökben.
2024. szeptember 29. 14:59 Országos Étterem Hét: itt a lehetőség kipróbálni a legjobb helyeket megfizethető áron Idén ősszel a szokásosnál is hosszabb ideig tart az Országos Étterem Hét rendezvény. Október 10. és 27. között több mint száz étterem várja országszerte a vendégeket, akiknek kedvezményes árú, válogatott menüsorokat készítenek a séfek.
2024. augusztus 1. 04:00 Új területre tör be a Toyota, ezúttal a konyhában sikerült nem mindennapit alkotnia A vezető autógyártónak és csatolt márkáinak nem volt elég a tavalyi évben legyártott 11,5 millió autó, arra is maradt ideje, hogy kifejlessze hidrogénnel üzemelő kemencéjét.
2024. július 31. 15:38 Itt vannak a legjobb balatoni strandételek - képek, lelőhelyek Rekordszámú, negyven nevező közül a balatonlellei Mesés BBQ & Grill Bisztró báránnyal töltött szőlőleveles káposztája nyerte a Balatoni Kör tizedik alkalommal meghirdetett Év Strandétele versenyét.
2024. július 8. 04:00 Sosem találná ki, hol találták fel a cézársalátát, guglizni nem ér! A mára világszerte ismertté vált cézársaláta receptje megalkotásának századik évfordulóját ünneplik a mexikói Tijuanában, ahonnan az étel gasztronómiai világhódító útjára indult.
2024. június 19. 05:24 A Balatonhoz készül? Akkor erről tudnia kell! „Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!” – áll az egész évben nyitva tartó, minőségi szolgáltatásra törekvő, és egymással összefogó balatoni vendéglátósok, borászok, cukrászdák által alapított kör közleményében.
2024. június 8. 05:00 Most elválik egy fontos kérdés a Balatonnál Tizedszer rendezi meg idén a Balatoni KÖR az Év Strandétele versenyt, ami nagyban hozzájárult, hogy az utóbbi évtizedben jelentősen bővült, izgalmasabbá, egészségesebbé és kreatívabbá vált a tópart gasztro-kínálata.
2024. június 2. 14:48 Jönnek a legjobbak - már az új generációk szempontjai is megjelennek a hazai éttermeknél Hétfőn adják át a Dining Guide Év Étterme Díját. A 20 éves elismerés odaítélésének szempontjai idén alaposan megváltoztak - mondta el az InfoRádiónak Herczeg Zoltán. A Dining Guide étteremkalauz felelős kiadója beszélt az új generációk igényein kívül más újdonságokról is.
2024. május 31. 05:24 Igazi kuriózum a Balatonnál: elkészült a világ első hekkes fagylaltja A furcsa ínyencséggel egy balatonmáriafürdői cukrász állt elő, és nem ez az első rendhagyó fagylaltja.
2024. május 26. 08:35 Ön is másként fog tekinteni a banánhéjra egy friss kutatás hatására A legtöbben kidobják vagy komposztálják a banánhéjat, ám egy friss kutatás szerint sokkal sokoldalúbban is fel lehet használni.
2024. április 18. 22:15 Új attrakció nyílik a felújított Corvin áruházban A Time Out Market budapesti változata 2025-ben nyit a Corvin Palace első emeletén és tetőteraszán 14 konyhával és négy bárral.
2024. április 12. 16:45 Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai márka Új ernyőmárkát hoztak létre a BDPST Group hoteleinek és gasztronómiai egységeinek.
2024. március 9. 14:30 Hamvas Zoltán a Bocuse d'Orról: lofoteni skrei és fröyai fésűkagyló is lesz a magyar tálon Bemutatkozott a csapat, amely Magyarországot képviseli majd a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjében március 19-20-án a norvégiai Trondheimben. Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke az InfoRádióban elmondta: a csapat tagjai már hónapok óta megfeszített munkával készülnek, ugyanis a versenyen percre pontos ütemterv szerint kell a megadott alapanyagokból ételeket készíteni.
2024. március 2. 08:57 Ettől a tíz magyar ételtől viszolyognak a külföldiek Nem tudják, mit hagynak ki!
2023. december 14. 12:54 15 éve nyitott meg Budapest modern magyar bisztrója, a 21 A Magyar Vendéglő Az évfordulón a Zsidai család éttermének teljesen megújul majd a konyhája.
2023. december 3. 18:18 Karácsonyra akár lehetne olcsóbb is a hal, mégsem lesz, sőt! Közepes az idei haltermés, de a minőség kiváló, a piacokon pedig bőségesen lesz hal karácsony előtt – mondta az InfoRádióban a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője, Lévai Ferenc. Az átlagos drágulás 10-12 százalékos.
2023. november 22. 19:35 A világ legjobbjai közé került egy magyar séf Tóth Szilárd, a budapesti SALT étterem konyhafőnöke felkerült a 2017 óta létező The Best Chef 100-as listára, ezzel ő lett a harmadik magyar séf, akinek ez sikerült.
2023. november 19. 12:29 Váratlanul bezár Budapesten egy felkapott étterem November közepén bezár a budapesti Petrus Restaurant.