Infostart.hu
eur:
381.95
usd:
327.87
bux:
109037.02
2025. december 5. péntek Vilma
Nyitókép: Pexels.com

Szarvas lett a vidéki gasztronómia egyik új központja

Két séfsapkával díjazta a Gault&Millau étteremkalauz a szarvasi Újváros Bisztrót, amely korábban a Michelin Bib Gourmand-ajánlását is elnyerte.

A Holt-Körös partján működő étterem őszi menüje helyi alapanyagokra és személyes történetekre épül. A kínálatban szerepel szarvasi burrata, orosházi kacsamell, mangalicaszűz, valamint modern újragondolásban megjelenő almaleves és szilvás gombóc mousse is.

Szinné Pusztai Szilvia társtulajdonos szerint a két séfsapka megerősítés, hogy letisztult koncepciójuk jó úton halad. Az Újváros Bisztró a vidéki gasztronómia nemzetközi elismerésének újabb példája lett.

Címlapról ajánljuk
Karácsonyi roham ide vagy oda, a kereskedelmi szövetség borúsnak látja a helyzetet

Karácsonyi roham ide vagy oda, a kereskedelmi szövetség borúsnak látja a helyzetet

Az Országos Kereskedelmi Szövetség álláspontja szerint még egy erős karácsonyi roham sem fogja egyenesbe hozni a kiskereskedelmi forgalom éves alakulását. Kozák Tamás, az OKSZ főtitkára szerint az árrésstopnak nincs jelentős hatása az élelmiszer-kereskedelem növekedésére, miközben az intézkedés jelentős károkat okoz az üzletláncoknak.

Orbán Viktor péntek reggel: a következő napokban derül ki, hogy a háború továbbterjed a mi irányunkba vagy letekerik a lángját

A Kossuth rádióban kezdte pénteki munkanapját a miniszterelnök. Elmondta: ha a háborút a harctéren kell megoldani, a fenyegetettség nőni fog – fogalmazott. Beszélt az orosz energiától való függésünkről, a gyenge Európáról, a Tisza Párt állítólagos programjáról és a kettős állampolgárság népszavazásának évfordulójáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.05. péntek, 18:00
Bódis László
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×