eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Frauke Riether

Percről percre - minden mai hír a koronavírusról

Magyar adatok: 165 halott, már majdnem 200 ezer aktív fertőzött. Orbán Viktor a parlamentben beszélt az oltásokról is, az ellenzék kritizálta. Hitelben úsznak a magyar cégek. A koronavírus-járvány hatásaival évtizedeken át kell együtt élnünk. Donald Trump megváltoztatta az amerikai oltási tervet. Nem kizáró ok a koronavírus-fertőzés az életbiztosításoknál. A járvány legfőbb hírei hétfőn.

2020.12.14. 20:40

Újra a szigort választotta Csehország

A kormány hétfőn úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány romló helyzetének következtében kétheti lazítás után újra megszigorítják az óvintézkedéseket az országban.

2020.12.14. 20:08

Változást kényszeríthet ki a járvány az olasz kormányban

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök egyeztetést kezd a kormánypártokkal hétfő délután a közös kormányzás folytatásának lehetőségeiről, miután viták merültek fel a koronavírus-járvány nyomán elfogadott európai gazdasági helyreállítási alapból érkező források felhasználásáról. A jobboldali ellenzék a választásokban látja a megoldást.

2020.12.14. 19:57

"Szélnek ereszti" az embereket a francia kormány

A koronavírus-járvány miatt hat héttel ezelőtt kihirdetett általános karantén feloldásával párhuzamosan tömeges tesztelési kampányt indított hétfőn a francia kormány négy, fertőzöttnek számító agglomerációban.

2020.12.14. 19:47

Senki sem használja az ingyenes éjszakai parkolókat

Egy százalék alatt van az éjszaka díjmentesen parkolók aránya a Westendnél, a Külügyminisztérium és a Képviselői Irodaház parkolóhelyeit még senki sem használta.

2020.12.14. 19:40

Olaszországban január 6-án indul az oltási kampány

Január 15-én pedig megkezdődik a tömeges vakcinázás - jelentette be Domenico Arcuri járványügyi kormánybiztos hétfőn, miközben a járvány halottainak száma túllépte a 65 ezret. Olaszországba az első fázisban 1,8 millió adag oltóanyag érkezik. Ebből 1,4 milliót az egészségügyi dolgozók kapnak meg, a többit pedig az idősotthonok lakói és dolgozói.

Az oltás önkéntes és ingyenes lesz. A minél szélesebb körű részvételt reklámmal ösztönzik: a sajtóban már látható az oltási kampány videófilmje. A tavaszi újjászületést hirdető vakcinakampány jelképeként a kankalin virágot választották.

2020.12.14. 19:35

Vakcinaszállítás: az egész világon csak 25 ország van felkészülve mindkét módszerre

A mínusz 70 fokot igénylő oltóanyag szállítására csak a világ huszonöt országa van felkészülve.

2020.12.14. 18:52

Elstartolt a nagy projekt, már megvannak az első beoltottak az Egyesült Államokban

Három hónap alatt 100 millió ember kaphatja meg a vakcinát. Már oltanak Kanadában is.

2020.12.14. 18:30

Jön a legnagyobb szigor Londonban, egy új vírusváltozatot is gyanúsítanak a járvány felizzásáért

Londonban a legmagasabb készenléti szint lép életbe szerdán. Az utóbbi időszakban jelentősen megugrott az új fertőződések száma ezekben a térségekben. Szakértői vélemények szerint ezt egy újonnan azonosított koronavírus-változat is okozhatja.

2020.12.14. 17:38

Fontos változások a babaváró hitel igénylésében

Számos változást hozott a veszélyhelyzet bevezetése.

2020.12.14. 16:57

Hitelben úsznak a magyar cégek

Egy év alatt 10,7 százalékos volt az állomány növekedése, amely így már csaknem 10 000 milliárdos.

2020.12.14. 16:44

Orbán Viktor viszonválasza: "a vírus nem én vagyok"

A kormányfő a parlamentben azt mondta, hiába teszi a járványért egy személyben őt felelőssé az ellenzék.

2020.12.14. 16:34

A járvány elleni erőteljesebb harcra szólította fel a kormányt az ellenzék

Uniós vereségről és szégyenteljes eseményekről is beszéltek az ellenzéki pártok képviselői Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalása után a Parlamentben. A Fidesz szerint a magyar érdekek képviseletében nem lehet az ellenzékre számítani.

2020.12.14. 16:16

Varga Mihály ismertette a kormány 2021-es finanszírozási tervét

Tovább erősíti az államadósság finanszírozásában a lakosság szerepét a kormány – többek között ez derült ki a pénzügyminiszter beszámolójából.

2020.12.14. 16:01

Rogán Antal: aki nem regisztrál az oltásra, hátrébb kerül a sorban

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egyértelműsítette, hogy miért van szükség a koronavírus-oltás miatti regisztrációra.

2020.12.14. 15:49

Szlovénia bevállalja az enyhítést

A kormány keddtől mégis enyhít néhány koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozáson – karácsonyig.

2020.12.14. 15:11

Igor Matovič: „Először gyűlölködnek, most meg a csodát várják tőlem”

Szlovákiában nagy a kormányon belüli feszültség a koronavírus-járvány kezelése miatt. A már elfogadott stratégia szerint harmadik körben a roma telepeken lakókat, a hajléktalanokat és a menedékkérőket oltják.

2020.12.14. 15:04

Megvan az idei Forma–1-es szazon koronavírus-mérlege

Mintegy 80 ezer koronavírustesztet végeztek el a vasárnap, Abu-Dzabiban zárult Forma-1-es idény során. Ross Brawn, a sorozat 66 éves sportigazgatója hétfői írásában elárulta: a 17 futam alatt kevesebb mint 100 esetben lett pozitív az ellenőrzés, ez 0,11 százalékot jelent. A szakember szerint ez meggyőző statisztika és azt mutatja, hogy a kidolgozott rendszer működött.

Ahhoz, hogy a lerövidített idényt meg tudják egyáltalán rendezni, szigorú intézkedéseket hoztak az F1-ben: különböző buborékokat alakítottak ki, s ezek között tilos volt a kontaktus.

A pilóták közül Sergio Perez és Lance Stroll (mindkettő Racing Point), majd a világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) kapta el a vírust, s kellett ideiglenesen karanténba vonulnia.

2020.12.14. 15:01

Íme "a laboratórium" oltási stratégiája

Ausztria rögzítette, ki, mikor, hogyan kaphat koronavírus elleni védőoltást - ha már lesz vakcina. Viszont nagyon sok az oltásellenes ember.

2020.12.14. 14:50

Teljesen érthető, hogy egekben a légi fuvar ára

A karácsony előtti bevásárlások online-osulása és a koronavírus-vakcinák utazgatása is az okok közt.

2020.12.14. 14:38

Elhunyt Bergendy István

A Liszt Ferenc-díjas zenész, a Bergendy együttes alapítója és vezetője 81 éves volt.

2020.12.14. 14:02

Rettenetes kísérőjelenséggel jár a koronavírus Németországban

A járvány kitörése óta valamiből sokkal több van, mint a németek szeretnék.

2020.12.14. 14:05

Szingapúr: szabad!

A szingapúri hatóságok engedélyezték a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni oltóanyagának alkalmazását, és a városállam azt tervezi, hogy az első oltásokat már az év végén beadják - jelentette be hétfőn Li Hszien Lung kormányfő, hozzátéve, hogy az elsők között szeretne lenni, aki beadatja magának. Arra számítanak, hogy a jövő év harmadik negyedére akár minden lakos - 5,7 millió ember - számára lesz már oltóanyag, amelyet az állampolgárok és a tartósan Szingapúrban élők térítésmentesen kaphatnak majd meg - tette hozzá a kormányfő. Az oltás önkéntes lesz, de az egészségügyben dolgozók, a járványnak más módon kitett alkalmazottak, az idősek és a alapbetegségekkel küszködők elsőbbséget élveznek, és több kormánytag is az először beoltandók között lesz, annak demonstrálására, hogy hisznek a vakcina biztonságosságában - mondta a 68 éves Li. Szingapúr már korán előszerződést kötött a gyártókkal többféle, kísérleti fázisban lévő és ígéretes vakcinára, köztük a Moderna és Sinovac cégekére, és egymilliárd dollár tett félre oltóanyagok vásárlására - közölték korábban a hatóságok. A Pfizer/BioNTech-vakcina alkalmazása elsőként az Egyesült Királyságban kapott hatósági jóváhagyást. Az amerikai Pfizer és a német BioNtech november 18-án azt közölte a világgal, hogy vakcinája hatékonysága 95 százalékos. Azóta már az Egyesült Államok, Kanada, Bahrein és Szaúd-Arábia is engedélyezte. Szingapúrban viszonylag kevés koronavírusos esetet regisztráltak: 58 ezer fertőzöttet találtak eddig, közülük 29-en haltak meg, ami a világ egyik legalacsonyabb halálozási rátája a járványban. (MTI)

2020.12.14. 13:59

A GVH "vírusellenes" termékekre mozdult rá

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a tavaszihoz hasonlóan december elején ismét vizsgálta a vírusellenesként hirdetett termékek online kereskedelmét, amelyet már a vírustesztelésre is kiterjesztett - mondta a versenyhivatal elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn. Rigó Csaba Balázs jelezte: megnőtt a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló eszközökkel, kézfertőtlenítőkkel, maszkokkal, tesztekkel kapcsolatos panaszok száma az utóbbi időben. Új jelenség egyebek mellett, hogy a hirdetésekben hivatkoznak állami hatóságok jóváhagyására, habár csak a termék bejelentése történt meg. Találkozott a versenyhivatal olyan esetekkel is, amikor a tanúsítvány a weboldalon nem volt megnyitható, elolvasható. Ezekben az esetben a GVH elindítja a vizsgálatot, és azonnal intézkedik, hogy ezeket a weboldalakat kapcsolják le - ismertette a GVH elnöke. Rigó Csaba Balázs kitért arra is, hogy voltak panaszok az otthon elvégezhető koronavírus-tesztekkel kapcsolatban. Sem az európai uniós, sem a hazai hatóságok nem adtak ki olyan engedélyt, amely azt bizonyítaná, hogy megbízható koronavírus-teszt van otthoni alkalmazásra - hívta fel a figyelmet. A Gazdasági Versenyhivatal az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében ismertette, hogy a decemberi vizsgálat eredménye alapján továbbra is megjelennek kifogásolható gyakorlatok. A GVH több oldalon találkozott olyan állításokkal, amelyek szerint a termékek vírusölő, vírusellenes hatással bírnak, 99,9 százalékos hatékonyságot ígérnek a vírusok ellen, illetve elpusztítják a vírust, vagy baktériumölő, gombaölő és tuberkolózisölő hatással rendelkeznek. Ezek az állítások azt a látszatot kelthetik, hogy a termék különösen hatékony a vírus elleni harcban, ezt azonban valószínűleg nem támasztják alá megfelelő kutatások - közölte a versenyhivatal. A GVH olyan weboldalakkal is találkozott, amelyek esetében valószínűsíthető, hogy a negatív véleményeket a moderátorok törlik. A kizárólag pozitív vélemények közzététele befolyásolja a fogyasztói döntéshozatalt. Az oldalak több esetben nem tüntették fel a termékek gyártóit, forgalmazóit. Így nem derült ki, hogy a fogyasztó pontosan kitől rendelné meg a terméket, illetve kihez tudna fordulni panaszával, kérdéseivel vagy jogai érvényesítése érdekében. A GVH közleményében felhívta a szolgáltatók figyelmét, hogy a jelenlegi járványhelyzetben fokozottan elvárt a fogyasztók tisztességes tájékoztatása. A versenyhivatal arra kéri az online áruházak, illetve egyéb értékesítő oldalak üzemeltetőit, hogy az oldalak kialakításánál és tartalmuknál legyenek különös figyelemmel a GVH által közzétett javaslatokra. A hatóság kéri a hirdetések közzétevőinek együttműködését abban, hogy ha vannak felületeiken a fentiekkel összhangban nem álló értékesítési módszerek, gondoskodjanak a közzététel megszüntetéséről. A versenyhatóság a fogyasztóknak azt tanácsolja, hogy rendelés előtt ellenőrizzék a honlapok megbízhatóságát és az oldallal kapcsolatos fogyasztói véleményeket is. Emellett érdemes időt szánni a szolgáltatási feltételek megismerésére, és hasznos lehet tárolni a vállalkozással folytatott levelezést is, a rendelés folyamatáról pedig képernyőmentéseket készíteni. (MTI)

2020.12.14. 13:59

Orbán Viktor: december utolsó napjaiban jön a vakcina

A magyar kormány a migrációs és a gender akciótervet is el fogja utasítani az EU-ban – mondta a parlamentben hétfőn napirend előtt Orbán Viktor miniszterelnök, s kiderült az is, kik kapnak legelőször a koronavírus elleni védőoltásból.

2020.12.14. 13:20

Koronavírus – nem csak „minden jó” volt a Mikulás zsákjában

75 embert fertőződött meg egy belgiumi idősek otthonában.

2020.12.14. 13:04

Koronavírus: a férfibetegek esélye háromszoros az intenzív kezelésre

A mortalitás is valamivel nagyobb a megfertőződött férfiak körében egy friss kutatás eredményei szerint.

2020.12.14. 11:58

Koronavírus: Oroszországban újabb csoportokat oltanak

Hétfőtől az okmányirodák, a kulturális intézmények és a kiskereskedelmi alkalmazottak is feliratkozhatnak a koronavírus elleni védőoltásra Moszkvában.

2020.12.14. 11:35

Hová tűntek a koraszülött babák a karantén ideje alatt?

Világszerte jelentős visszaesés tapasztalható a koraszülöttek számában.

2020.12.14. 11:27

A tömeges közigazgatási tesztelésen 1,97 százalék volt a fertőzöttek aránya

A célzott tesztelés harmadik hetén a közigazgatásban 62 ezer, az egészségügyben 24 ezer ember vett részt a mintavételen, a legalacsonyabb fertőzöttséget a kormányablakokban dolgozóknál észlelték – derült ki az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. A tömeges tesztelési kampány nem folytatódik.

2020.12.14. 11:02

Így lesz szék az eldobott maszkok újrahasznosításából

Egy bútorttervezést tanuló fiatal koreai eldobott maszkok ezreit hasznosítja újra, ezzel is csökkentve a járvány okozta hatalmas mértékű környezetterhelést.

2020.12.14. 10:38

Nem kizáró ok a koronavírus-fertőzés az életbiztosításoknál

A biztosítótársaságok jellemzően kifizetik a koronavírus-fertőzésben elhunytak életbiztosítását, sőt több biztosító a járványhelyzet idején az ügyfelek szempontjából kedvezően változtatott a szerződéses feltételeken.

2020.12.14. 10:18

Rövidült a karanténidő Nagy-Britanniában

Eddig két hét volt. A Magyarországról érkezőkre nézve is egyértelmű a szabály.

2020.12.14. 09:55

Akár Szerbia is megnézheti magát

Szigorúbb intézkedésekre lehet számítani a koronavírus-járvány miatt a következő néhány hétben Szerbiában, mert az eddigi megelőző intézkedések kevésnek bizonyultak - hangzott el az RTS szerb közszolgálati televízió hétfő reggeli híradójában. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb tagjai kijelentették: hétfőn újabb intézkedéseket hoznak, és nem kizárható az sem, hogy amellett, hogy a külföldről érkezőknek negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk az országba lépéskor, vagy karanténba kell vonulniuk, újra éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be az ország területén. A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma hétfőre Szerbiában 4995-tel 266 432-re, Koszovóban 462-vel 46 580-ra, Észak-Macedóniában 613-mal 73 638-ra, Montenegróban 478-cal 41 426-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 811-gyel 101 117-re növekedett. A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 56-tal 2331-re, Koszovóban 12-vel 1198-ra, Észak-Macedóniában 25-tel 2121-re, Montenegróban néggyel 582-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 34-gyel 3336-ra nőtt. (MTI)

2020.12.14. 09:30

Hétfői adatok: 165 halott, már majdnem 200 ezer aktív fertőzött

A 3470 új fertőzöttel már 283 ezer a hazai koronavírusosok száma, vasárnap elhunyt 165 újabb beteg.

2020.12.14. 09:28

Lázár János elárulta, megfertőződött a koronavírussal

A családjával három hetet töltött karanténban a kormánybiztos, aki rendet rak a teniszszövetségben is.

2020.12.14. 09:20

Együtt szurkolhatunk a BL-ben a vízilabdázóknak - csak máshogy

Keddtől csütörtökig Budapesten a Duna Arénában kezdődik a LEN Bajnokok Ligája-idény.

2020.12.14. 09:18

Donald Trump megváltoztatta az amerikai oltási tervet

Egyelőre nem oltatja be magát (sem) a koronavírus-fertőzésen egyébként már átesett elnök.

2020.12.14. 09:10

Bejelentéseket tesz az operatív törzs - élőben az InfoRádióban és az Infostarton

Az online sajtótájékoztató hétfőn a leggyakoribb időpontban kezdődik a tervek szerint.

2020.12.14. 09:08

Ausztria: a nagy többség mondott nemet a tömeges tesztelésre

Bécsben csak mindent hetedik ember élt a lehetőséggel, a kormány azt szerette volna, ha a karácsonyt az eredmények alapján tudják tervezni.

2020.12.14. 09:07

A járvány egyetlen pozitív hatása - Kína a kivétel

A második világháború óta sosem csökkent egy év alatt annyit a globális szén-dioxid-kibocsátás, mint az idén az új típusú koronavírus okozta világjárvány miatt.

2020.12.14. 09:00

A koronavírus-járvány hatásaival évtizedeken át kell együtt élnünk

A hosszú Covidnál sokkal tovább tartó és jelentősebb utóhatásokkal is bír majd feltehetően a koronavírus-járvány.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×