eur:
397.09
usd:
356.41
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszél a felújított óföldeáki erődtemplom átadásán 2020. szeptember 27-én. A templom renoválására tavaly nyert 83,5 millió forintos állami támogatást az egyházmegye, a műemlék az Alföld egyetlen olyan temploma, amely vizesárokkal körülvett dombon áll.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Lázár János elárulta, megfertőződött a koronavírussal

A családjával három hetet töltött karanténban a kormánybiztos, aki rendet rak a teniszszövetségben is.

A Magyar Tenisz Szövetségben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi jellegű bűncselekmények gyanúja miatt vizsgálódik, az adóhivatal munkatársai iratokat foglaltak le, házkutatást tartottak, lemásolták a számítógépek tartalmát és iratokat kértek be – mondta a Blikknek Lázár János, a szervezet elnöke.

A csődbe jutott MTSZ-t szanáló egykori kancelláriaminiszter az állam által nyújtott 3,5 milliárd forintos mentőcsomag felhasználásról is beszélt: eddig mintegy 2,5 milliárd forintot fizettek ki, közel egymilliárd forintot a nemzetközi szövetségeknek, ügynökségeknek róttak le, a legtöbb esetben a megegezést keresték. Másfél milliárd forintból rendezték a sportolók, az edzők, illetve a versenyek szervezői felé fennálló tartozásokat.

"Én afféle pénzügyi biztosként szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy év végére felszámoljuk a szövetség adósságait. Ha ezzel megvagyunk, akkor elkezdhetjük a magyar tenisz talpra állítását, amiben az utánpótlás-nevelésre szeretnénk helyezni a hangsúlyt" – mondta Lázár János, de hozzátette, nagy csalódás volt a szövetségben talált helyzet, a teljes szétesés állapota.

A jelenleg kormánybiztosként dolgozó politikus először beszélt arról, hogy a családjával együtt átesett koronavírus-fertőzésen, három hétig voltak karanténban Mint fogalmazott, a járvány miatt más lesz ez az ünnep és más lesz az évzárás.

A nagypolitikáról viszont ugyanazt mondta, mint eddig: "Köszönöm, jól vagyok, és nincs hiányérzetem, mert nagyon sokat dolgozom a választókörzetemben."

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×