eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay.com

Koronavírus – nem csak „minden jó” volt a Mikulás zsákjában

75 embert fertőződött meg egy belgiumi idősek otthonában.

Legalább 61 bentlakó és 14 dolgozó fertőződött meg a belgiumi Mol város egyik idősek otthonában, miután az egyik lakó fia Mikulás-napon Mikulásnak öltözve meglátogatta őket, és később kiderült, hogy koronavírusos volt – írja a 24.hu a helyi sajtóra hivatkozva. A Mikulásnak öltözött férfiről pár nappal később derült ki, hogy fertőzött volt.

A fertőzöttek – a beszámolók szerint – enyhe és közepesen súlyos tünetektől szenvednek. Az esetről szóló hírekből az nem derült ki egyértelműen, hogy már letesztelték-e az összes bentlakót és dolgozót.

A helyi önkormányzat járványügyi intézkedésekkel foglalkozó csoportja szerint tilos a fentiekhez hasonló eseményeket tartani, és az otthont üzemelő cég nem jelezte feléjük, hogy mire készülnek. Ha megtették volna, a csoport megtiltotta volna annak megtartását – jelentette ki Mol város polgármestere.

Az otthont üzemelő cég közlése szerint a látogatás alatt a Mikulásnak öltözött férfi, és a lakók is mindvégig maszkot viseltek, azonban a VRT belga laphoz eljuttatott fényképek tanulsága szerint ez nem így volt. A polgármester szerint így már nemcsak egy rossz döntésről, hanem a otthon „teljesen felelőtlen üzemeltetéséről” van szó.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×