eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A győztes Liu Shaolin Sándor (j) és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntője után a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kifizetik lelépési pénzüket a Liu fivérek

Az országváltás indokairól is beszéltek, de nem mondták ki, hogy Kínába mennek.

Interjút adtak az országváltásukat a sportági szövetségen keresztül bejelentő Liu fivérek a Nemzeti Sportnak, amelyben az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázók minden lényeges, még felmerülhető kérdésre választ adtak.

A cikkből kiderül, a sporttörténelmi sikert elért, kínai származású magyar testvérpár kész kifizetni a szövetség által kért lelépési pénzt, az országváltás indoka pedig az, hogy nem látták biztosítottnak sportkarrierjüket Magyarországon a jövőben.

Liu Shaolin Sándor megfogalmazása szerint akkor kezdtek elbizonytalanodni, amikor megtudták, a szövetség nem tartja együtt az edzői stábot.

Öccse, Liu Shaoang hozzátette, többször egyeztettek a szövetséggel, hogy ne engedjék szétmenni az edzői triót, de nem jártak sikerrel.

"Sőt, a szövetségnek a mai napig sincs kidolgozott szakmai terve erre az olimpiai ciklusra" - fogalmazott a fiatalabbik Liu fivér. Fájlalják azt is, hogy "a szövetség eltitkolta, hogy Dzse Szu Csunnal csak rövid távú szerződést kötött", olyat, amely nem tart a következő olimpiáig. "Megingott a bizalmunk a szövetségben, bizonytalanná vált a jövőnk, okkal vetődött fel bennünk, miként tudjuk így hozni az újabb sikereket, hogyan tervezzünk így Milánóig."

A sportot minden más elé helyezik, továbbra is a legjobbak akarnak lenni, de ehhez a feltételek itt már "nem biztosítottak".

Az új országban - amelyről nem beszéltek - "nulláról" kezdenek mindent, válogatókon kell kiharcolniuk a szereplést, anyagi követeléseik nincsenek, sőt a lelépési pénzt ki fogják fizetni.

Szerződésük március 31-én járt le a szövetséggel.

Az egyaránt olimpiai, világ- es Európa-bajnok gyorskorcsolyázók augusztusban jelentették be, hogy - követve a magyar válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát - Kínában készülnek az idényre. Az országváltási kérelmükről múlt kedden adott először tájékoztatást az MOKSZ.

A 26 éves Liu Shaolin Sándor a 2018-as, phjongcshangi olimpián a váltóval nyert ötkarikás aranya mellett vb-ken kétszer, Eb-ken pedig hatszor diadalmaskodott. Két évvel fiatalabb öccse, a szintén budapesti születésű Liu Shaoang olimpián két-két arany- és bronzérmet nyert, emellett hatszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×