eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő sajtótájékoztatója az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcsértekezletét követően Brüsszelben 2020. december 10-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az uniós csúcs minden híre egy helyen

Elmaradt a magyar–lengyel vétó, megállapodás született az Európai Tanács brüsszeli ülésén, lehet az uniónak új, hétéves keretköltségvetése és elindulhat a Next Generation EU helyreállítási projekt is. A kétnapos csúcs minden híre egy helyen.

2020.12.11. 18:35

Orbán Viktor szövetségesének a kormánykoalíciójába kerülhet a jogállamisági csúcshatározat

Az EU-csúcs döntését és személy szerint Mateusz Morawiecki miniszterelnököt is a leghatározottabban bírálja a lengyel kormánykoalíció kisebbik pártjának vezetője, a kormány jelenlegi igazságügyminisztere. Morawiecki maga is próbált üzenni nekik Brüsszelből, eddig hiába.

2020.12.11. 18:05

Soros György szerint a vétó csak blöff volt, aminek Angela Merkel bedőlt

A Project Syndicate oldalára írt véleménycikket a csütörtökön elfogadott uniós költségvetés és helyreállítási alap apropóján Soros György magyar származású amerikai üzletember.

2020.12.11. 18:05

Karácsony Gergely és varsói kollégája megkönnyebbülést érez

Budapest főpolgármestere, valamint Rafal Trzaskowski szerint a magyar és lengyel kormányok az utolsó pillanatban visszatáncoltak a szakadék széléről. Harsoghatnak győzelmi jelentéseket, de valójában letették a fegyvert Brüsszelben – fogalmaznak közös közleményükben.

2020.12.11. 18:05

EU-csúcs után: a jogállamisági kompromisszumot sokan ünneplik, de nem egyformán

Angela Merkel „hatalmas megkönnyebbülésről” beszélt, volt, aki „történelminek nevezte” a megállapodást, másokat főként az EU-források felszabadulása érdekelte. Viszont a jogi értelmezésről még komoly viták jöhetnek.

2020.12.11. 18:05

Charles Michel: mérföldkő az uniós költségvetés és a helyreállítási alap megerősítése

Befejeződött a kétnapos uniós csúcstalálkozó.

2020.12.11. 18:05

Von der Leyen a brexitről: a megállapodás kilátásai rosszak

Még a következő napokban folytatódnak az egyeztetések a további kapcsolatrendszerről, de senki sem optimista.

2020.12.11. 18:04

Partraszállás helyett zátonynak ütközésről beszél az ellenzék

Az ellenzék szerint a kormányoldal hiába hirdeti, hogy győzött az Európai Unió büdzséjével és a jogállami mechanizmussal kapcsolatban, valójában kudarcot vallott.

2020.12.11. 18:04

Feledy Botond: sikeres volt a Budapest–Varsó-tengely

2023-ig várhatóan nem alkalmazzák majd a csütörtökön elfogadott uniós jogállamisági mechanizmust – vélekedett az InfoRádiónak Feledy Botond külpolitikai elemző.

2020.12.11. 18:04

Varga Judit: a kormánynak sikerült megőriznie a "magyarok pénzét" és az ország hitelességét

Sikerült Magyarországnak megőriznie a szuverenitását, miután megkapta azokat a garanciákat, amelyeket kért, így az Európai Tanács csúcsértekezletén megállapodás születhetett az unió hosszútávú költségvetéséről és a hozzá kapcsolódó helyreállítási csomagról - mondta az igazságügyi miniszter.

2020.12.11. 18:04

Újabb megállapodás az uniós csúcson

Az európai uniós tagállamok vezetői megállapodást kötöttek az éghajlatpolitikai célkitűzésekről, amelyek szerint az unió 2030-ig legalább 55 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.

2020.12.11. 18:03

Elemző: Orbán Viktor a magyar és az európai térfélen is „rúgott egy gólt”

A most ismét megkötött kompromisszum Európa egységét szolgálja - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója.

2020.12.11. 18:03

Orbán Viktor: a magyar nép megérdemli, hogy tisztességesen bánjanak vele

Megküzdöttünk a jogainkért, visszautasítottuk a zsarolást és mindazt, ami nem elfogadható nemzeteink számára, a vita ugyanis nem csak a jogállamisági mechanizmus körül folyt, tétje az Európai Unió jövője volt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben.

2020.12.11. 18:03

Orbán Viktor értékelte a megállapodás brüsszeli elfogadását – videók

A Brüsszelben tartózkodó kormányfő videójában elmondta: megvolt az utolsó kör a magyar delegáció termeiben. Összejöttek azok a miniszterelnökök, akik a végső döntést meghozták. "Lefutottuk az utolsó kört is" – fogalmazott, hozzátéve: megvan a megegyezés.

2020.12.11. 18:02

Mark Rutte három feltétellel adta be a derekát a német-lengyel-magyar kompromisszum elfogadásához

Csütörtök kora este egyhangú egyetértéssel megszületett az EU-huszonhetek állam- és kormányfőinek megállapodása a szerdai kompromisszum elfogadásáról. A korábban fenntartásokat hangoztató országok közül a legtöbb kérdést a holland kormányfő tette fel, majd a kapott válaszok alapján ő is megszavazta az egyezséget.

2020.12.11. 18:02

EU-csúcs: megszületett a megállapodás a költségvetésről és a helyreállítási alapról

Megszületett a megállapodás az Európai Unió következő többéves költségvetéséről és a koronavírus utáni helyreállítási alapról a tagállami vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján – jelentette be a Twitteren Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.

2020.12.11. 18:02

Orbán Viktor: "hatlapos ulti van a kezemben, negyvennel és két szélásszal"

A magyar miniszterelnök brüsszeli Facebook-videójában arról szól, hogy erősek a tárgyalási pozíciói.

2020.12.11. 18:01

Az Európai Parlament elnöke nem fogad el semmilyen jogállami mechanizmust érintő változást

Az Európai Parlamentnek (EP) időre van szüksége, hogy megvizsgálja a soros német uniós elnökség jelenlegi javaslatát a jogállamisági mechanizmusról, mielőtt arról döntést hozna – jelentette ki David Sassoli az uniós parlament elnöke.

2020.12.11. 18:01

Orbán Viktor a józan ész győzelméről beszélt Brüsszelben

Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy jó megállapodást érjünk el az Európai Unió egysége érdekében, ma nemcsak az unió győzelméért, hanem a józan ész győzelméért is küzdünk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az uniós tagállamok vezetőinek kétnapos tanácskozását megelőzően.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×