eur:
393.09
usd:
363.27
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Az ütő és a labda árnyéka a pályán a tenisz Budapest Kupán a Nemzeti Edzésközpontban 2020. május 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megvan, mikor választ új elnököt a teniszszövetség

Június 12-én tartják a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) tisztújító közgyűlését.

Az MTSZ tájékoztatása szerint a szövetség óbudai székházában 10 órakor kezdődő közgyűlés napirendjén az elnök, hat elnökségi tag, egy ellenőrző testületi elnök és két ellenőrző testületi tag megválasztása szerepel.

Az elnökség - a napirend jelentőségére tekintettel - elsősorban a tagok személyes részvételével történő döntéshozatalt preferálja, ha a járványügyi korlátozások ezt lehetővé teszik.

A közgyűlés összehívása azután vált szükségessé, hogy május 13-án öt elnökségi tag - Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba - lemondott tisztségéről. Juhász Gábor főtitkár akkor közölte: az idevágó kormányrendelet értelmében a szövetség nem marad irányítás nélkül, mivel a lemondott elnökségi tagoknak az újabb tisztségviselő megválasztásáig, de legfeljebb 90 napig el kell látniuk a feladatukat.

A főtitkár az MTSZ honlapján emlékeztetett arra, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt szükséges volt egy teljes körű pénzügyi átvilágítás, melyet februárban - Richter Attila akkori főtitkár lemondása után - rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Az elmúlt napokban történelmi csúcsra ugrott Magyarország nettó áramexportja Ukrajna felé, mert az orosz támadások miatt kiesett ukrán energiatermelést óriásira pörgetett importból kénytelenek fedezni, és közben a nyári melegben felfutott az ukrán villamosenergia igény is. Mindez júniusban azt eredményezte, hogy az Ukrajnával szomszédos országok közül messze Magyarország exportálta a legtöbb áramot keleti szomszédunkba; és ez a hőségben várhatóan még hetekig így marad. Még a felpörgetett uniós áramimport sem elég azonban ahhoz Ukrajnában, hogy meg lehessen úszni a naponta sok órás áramszüneteket, amelyet országszerte éreznek az emberek. A szorult helyzetbe került ukránokon jórészt azért tudunk segíteni, mert az összekapcsolt európai árampiac részei vagyunk, és mindez kapóra jön például a magyarországi naperőmű tulajdonosok egy kis részének is, akik a nagykereskedelmi piacon értékesítik a villamos energiát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×