eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Arnold Hunter északír játékvezető a földön, miután a közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát a labdarúgó Európa-liga második selejtezőfordulójának visszavágójaként játszott Universitatea Craiova - Budapest Honvéd mérkőzésen Craiovában 2019. augusztus 1-jén. A gól nélküli döntetlent követő tizenegyes-párbajban a Craiova 3-1-re győzött, a botrányos körülmények miatt a Honvéd megóvja a mérkőzést.
Nyitókép: MTI/EPA/Bogdan Danescu

Döntött az UEFA, újabb összeget kell fizetnie a Honvédnak

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága elutasította a Budapest Honvéd óvását, amelyet a magyar klub a Craiova elleni Európa-liga selejtező után nyújtott be.

A klub szerdán kapott lehetőséget, hogy ismertesse a Craiova elleni, augusztus 1-jei, botrányba fulladt visszavágóval kapcsolatos álláspontját. A fellebbviteli bizottság egy nap alatt meghozta a döntését és ismét elutasította az óvást, egyúttal helyben hagyta a Honvédra nézve is elmarasztaló augusztus 5-i határozatot. A hivatalos UEFA-értesítésben jelzik, hogy

a Honvéd köteles megtéríteni az eljárás 1000 eurós költségét is.

A gólnélküli párharcot tizenegyesekkel vesztette el a magyar együttes, amely azután óvott, hogy az augusztus 1-jei, romániai visszavágó 120. percében, miközben a játékosok egymással "kakaskodtak", a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, a tizenegyeseket pedig a negyedik játékvezető felügyelete mellett rúgták a játékosok.

A magyar együttes vezetése már a mérkőzés után jelezte, hogy óvást nyújt be. A Honvéd azt írta, a 120. percben történtek után a félórás kényszerszünet alatt a helyi rendőrség példátlan módon azt közölte, amennyiben félbeszakítják a mérkőzést, nem tudja garantálni a jelenlévők biztonságát, ezek után döntött az UEFA delegátusa a bírócsere és a folytatás mellett. A magyar klub álláspontja szerint félbe kellett volna szakítani a mérkőzést, mert a helyiek képtelenek voltak garantálni a játékosok és bírók biztonságát, a mérkőzés során a román csapat szurkolói folyamatosan különböző tárgyakkal - öngyújtóval, érmékkel, csavarokkal - dobálták a futballistákat, köpködték a melegítő cserejátékosokat, így a Honvéd labdarúgóinak folyamatos "félelemben kellett futballozniuk".

Az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága azzal indokolta az elutasítást, hogy mivel a botrányos események a 119., tehát az utolsó előtti percben történtek, azok már nem befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét. A testület a Craiovát 60 ezer euróra és három zárt kapus meccsre - ebből egyet felfüggesztve - büntette, míg a Honvéd - rasszista megnyilvánulásokért, a csapat nem megfelelő viselkedéséért és rendzavarásért - 30 250 euró pénzbírságot kapott, valamint következő hazai nemzetközi kupameccsen 4000 helyet le kell zárnia.

A Craiova a selejtező következő, harmadik körében búcsúzott a görög AEK Athénnal szemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×