eur:
394.84
usd:
367.68
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Budapest Honvéd játékosai a gól nélküli döntetlent követő tizenegyes-párbajban, a labdarúgó Európa-liga második selejtezőfordulójának visszavágójaként játszott Universitatea Craiova - Budapest Honvéd mérkőzésen Craiovában 2019. augusztus 1-jén. A Craiova a büntetőkkel 3-1-re győzött, a találkozó végén kialakult botrányos körülmények miatt a Honvéd megóvja a mérkőzést.
Nyitókép: MTI/EPA/Bogdan Danescu

A Honvéd ellen is eljárást indított az UEFA

A Budapest Honvéd már kedden fellebbezést nyújt be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfői döntésével szemben, amelyben elutasította a klub óvását, amit a román Craiova elleni, múlt csütörtökön rendezett Európa-liga selejtezőn történt botrányos események miatt adott be.

Mendelényi Dániel klubtulajdonos a keddi sajtótájékoztatón kiemelte: nem adják fel a jogi harcot, és bár nem kizárt, hogy "ezt a mérkőzést nem a Budapest Honvéd nyeri meg", de attól még igazuk lehet.

"Szeretnénk továbbá elérni, hogy a Craiova súlyosabb büntetést kapjon"

- mondta.

A román csapatnak 60 ezer eurót kell fizetnie, illetve három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania. Az UEFA arról tájékoztatta a magyar klubot, hogy a Craiova harmadik meccsre vonatkozó büntetését két évre felfüggeszti.

Kun Gábor ügyvezető igazgató közölte:

a Honvéd ellen is eljárást indítottak szurkolói rigmusok miatt.

„Az lesz a vége, hogy nekünk kell még elnézést kérni, mert félnünk kellett” – közölte Mendelényi Dániel.

Az UEFA a hétfői döntése indoklás szerint a játékvezetőt már a hosszabbításban dobták meg, így az nem volt befolyással a végeredményre. Az incidens a 120. percben történt, a játékvezető közvetlen közelében robbant fel egy a pályára bedobott hanggránát. Több mint fél órát állt a játék, majd a tizenegyesek döntöttek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×