eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Magyar mérgesballada mától a mozikban

Magyar mérgesballada mától a mozikban

Csütörtöktől látható a mozikban Kostyál Márk első nagyjátékfilmje, a Kojot. A vidéki faluban játszódó történet főszereplője egy fővárosból érkezett fiú, akinek meg kell küzdenie a helyi Döbrögivel, hogy jogos örökségéhez hozzájusson.

A film címe azért Kojot, mert olyan már van, hogy Farkas – fogalmazott a rendező. Kostyál Márk hozzátette, a film készítése közben végig arra „rugózott”, nem lehetünk az életünkben menekülő állatok, muszáj ragadozóvá válni, hogy a farkastörvények közepette talpon maradjunk.

A történet eredetéről Kostyál Márk elmondta: „amikor nagyon nem ment a szekér szakmailag, örököltem egy földet a nagymamámtól. Elkezdtem építkezni, amihez rettenetesen sok segítséget kaptam, barátoktól, családtól. Ahogy haladt előre a dolog, olyan, elmondott történetekbe ütköztem, amikből kiderült, hogy nem fenékig tejfel az építkezés. Aztán a saját bőrömön is megtapasztaltam, milyen az, amikor lassan mennek a dolgok, sok nehézség van, főleg bürokratikus. Belekerültem egy-két keményebb helyzetbe is, olyanba is, ami aztán a filmben is van, hogy márpedig itt nem lesz ház, ha felépítem, eldózerolják – ígérték.”

Magyar mérgesballada mától a mozikban

A filmrendező nem szereti a műfaji kategorizálást, jelezte, sokféle műfajú film van rá hatással, a Kojotról azt mondta, crossover, ami annyi jelent, hogy alapvetően dráma, amiben rengeteg más elem is van: humor, agresszió és tele van a dramaturgiába épülő akciójelenetekkel is.

„Mérgesfilmnek aposztrofálom, költői pillanataiban pedig egy balladának,

ami arról szól, hogy nem szeghetjük le a fejünket.”

Magyar mérgesballada mától a mozikban

Kostyál Márk kiemelte, azért nem akarta az első filmjét ismert színészekkel készíteni, hogy ne legyen jelentésük.

„Nem látta őket a nagyközönség, nem tudja azonosítani őket semmilyen szerepükkel.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×