eur:
389.49
usd:
357.81
bux:
73261.6
2024. július 22. hétfő Magdolna
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje, miközben a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbe veszik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. A támadásban egy néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték, ketten pedig  életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.
Nyitókép: MTI/AP/Gene J. Puskar

Trump-merénylet: megvan, ki hibázott, miben és hol

Az elnökjelölt kampánystábja már régebb óta elégedetlen volt azzal, ahogyan védik, illetve nem védik Donald Trumpot.

Hibát követett el az amerikai Titkosszolgálat (Secret Service) a Donald Trump elleni merénylet kapcsán - írja a Portfolio a hatósági nyilatkozatot megjelentető CBS Newsra hivatkozva.

A hiba az volt, hogy a szervezet nem tett meg minden szükséges óvintézkedést a politikus biztonságának biztosítása érdekében ott, ahol rálőttek.

Anthony Guglielmi titkosszolgálati szóvivő szerint "különleges egységek és erőforrások" bevetésével ilyen nem történhetett volna meg, hogy rálőnek az amerikai elnökre, volt elnökre vagy elnökjelöltre. Továbbá a helyi partnereket is bevonhatták volna "specializált funkciók" betöltéséhez, ami azt jelenti, hogy nem szántak kellő energiát a védelemre, és a helyiekkel sem konzultáltak erről.

Források szerint Donald Trump kampánystábja régebb óta elégedetlen az elnökjelölt állami védelmével.

Kimberly Cheatle-t, a Titkosszolgálat vezetőjét épp hétfőn hallgatják meg a Kongresszusban a témában.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin. A Budapesti Corvinus Egyetem docense arról is beszélt, hogy Amerikában legutóbb a XIX. században volt olyan, hogy egy elnök valamiképpen elvesztette pártja támogatását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×