eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Ha hideg levesre fáj a fogunk...

... legegyszerűbb, ha veszünk egy kiló paradicsomot, és frissen turmixolunk belőle egy levesre valót. Számtalan változatban elkészíthető, az alapeljárás azonban minden esetben azonos: a paradicsomszemeket egy pillanatra forró vízbe dobjuk, a héját lehúzzuk, és ha sok a magja kikaparjuk, majd húsát turmixoljuk. Az eltérés az ízesítésben, a levesbetétben és a hozzáadott jégkocka mennyiségében van.

Három verzió a paradicsomleveshez

- A hideg fokhagymás paradicsomleveshez olajon megfutatott vöröshagymára zúzott fokhagymát, zöldpaprikát dobunk, megpirítjuk, két szem feldarabolt paradicsomot is megsütünk rajta, majd, ha kihűlt, ezzel turmixoljuk a friss paradicsomot. Vízzel, vagy hideg zöldséglevessel hígítjuk, sóval, borssal ízesítjük, betétként olajon pirított fokhagymagerezdeket dobunk bele.

- Az uborkás paradicsomleveshez vöröshagymát, fokhagymát, uborkát és némi zellert feldarabolunk, és a paradicsommal együtt turmixoljuk. Olívaolajjal, borecettel, leheletnyi cukorral, Worchester-szósszal ízesítjük. Betétéként pirított zsemlekockát, sárga és zöld paprikakockákat szórunk bele.

- A bazsalikomos paradicsomleveshez a paradicsomot egy kis vöröshagymával, és egy csokor bazsalikom leveleivel turmixoljuk, vízzel hígítjuk, sóval, borssal, vörösborecettel, leheletnyi cukorral ízesítjük. Szeletekre vágott mozzarellából kiszúrt csillagokkal tálaljuk

Címlapról ajánljuk

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×