eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
mesterséges intelligencia által készített kép
Nyitókép: Pixabay - mesterséges intelligencia által készített kép

Újra beindítja az „embergyártó” MI-szolgáltatását a Google

A botrány után fél évvel ismét generálhat embereket ábrázoló képeket a Gemini.

A Google február végén függesztette fel a személyeket ábrázoló képek generálásának lehetőségét a Gemini (korábban Bard) szolgáltatásban, miután több felhasználó is arról adott visszajelzést, hogy az eszköz rendkívül pontatlanul teljesít történelmi témájú képek előállításában. Több alkalommal is színesbőrűként, vagy ázsiaiként ábrázolt olyan történelmi személyeket, akik nem voltak azok – többek közt amerikai alapító atyákat, náci katonákat –, illetve ugyanígy járt el a vikingek ábrázolásakor is, vagy amikor a pápáról kértek képet.

A keresőcég a napokban bejelentette, hogy hamarosan ismét lehet embereket ábrázoló képeket generálni a Geminivel, miután sikerült komoly technikai fejlesztéseket végrehajtani a terméken, emellett javított az értékelési készleteken és a sebezhetőségek tesztelésére használt red teaming gyakorlaton – írja a hwsw.

A cég megnyitja a korai hozzáférést új Imagen 3 technológiájához a fizetős Gemini Advanced, Business és Enterprise felhasználók számára, mely

nem támogatja a fotorealisztikusan azonosítható személyeket, a kiskorúak ábrázolását és a túlzottan véres, erőszakos vagy szexuális jeleneteket.

Emellett már tartalmazza a SynthID vízjelezési megoldást is, amivel egyértelműen jelezhető, hogy AI-jal előállított képről van szó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 06:00
×
×
×
×