eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Driving collision aftermath insurance concept auto
Nyitókép: razerbird/Getty Images

Felborult egy távolsági busz, heten meghaltak az amerikai buszbalesetben

Mississippi államban 7 ember meghalt és több mint 35-en megsérültek, amikor felborult egy utasokkal zsúfolt busz egy autópályán - közölte az állami autópálya-rendőrség.

A közlemény szerint hatan a helyszínen életüket veszítették, egy ember a kórházban halt meg.

A jármű az állam nyugati felén haladt Louisiana irányában, amikor hirtelen letért az úttestről, és felborult. A balesetben más jármű nem volt érintett.

A szövetségi közlekedésbiztonsági hatóság (National Transportation Safety Board) közösségi médiában megjelent közleménye szerint a szerencsétlenséget a busz gumiabroncsa okozta, de a részleteket a vizsgálat fogja megállapítani.

Az áldozatok között volt egy 6 éves fiú és 16 éves nővére, őket édesanyjuk azonosította, a többi áldozat személyazonosságának megállapítása tart

- mondta el a helyi halottkém.

A balesetet szenvedett buszt egy 20 éve alapított közlekedési vállalkozás, az Autobuses Regiomontanas működtette, amely Mexikó és az Egyesült Államok között mintegy 100 úticélra üzemeltet járatokat, és a szolgáltatásait elsősorban az Egyesült Államokban dolgozó mexikóiak veszik igénybe.

Címlapról ajánljuk

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×