eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Szavaznak a képviselők az alaptörvény hetedik módosításáról az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 20-án. A törvényhozás 159 igen, 5 nem szavazattal fogadta el a módosítást a kormány kezdeményezésére, amely szerint az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Adóváltoztatásokról szavaznak a képviselők

Az Országgyűlés ma több mint tíz előterjesztésről szavaz, köztük a kormány legfrissebb adóváltoztatási javaslatairól.

A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.

A képviselők ekkor az adózást érintő módosítások mellett elfogadhatják a tavalyi költségvetés zárszámadását és új törvényt hozhatnak a családi gazdaságokról.

A határozathozatalok után a kormány vagyongazdálkodást érintő törvénymódosító javaslatáról tarthatnak általános vitát, majd további nyolc előterjesztésről is tárgyalhatnak.

A Ház szerdán az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási törvény módosításról folytat általános vitát, míg csütörtökön és pénteken további tizenkilenc előterjesztést tárgyalnak a képviselők.

Az ülés november 23-án, hétfőn ér véget, amikor újra azonnali kérdések hangozhatnak el.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×