eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nem, nem jó ötlet! Problémás esetek a Balatonnál

Nem, nem jó ötlet! Problémás esetek a Balatonnál

Megerősített szolgálatot lát el a balatoni vízirendészet a nyári időszakban. A kapitányság vezetője szerint a legtöbb problémát az okozza, hogy a fürdőzök a tó közepére sodródnak különböző fürdőeszközökkel, ahonnan már csak segítséggel tudnak partra jutni.

Nem, nem jó ötlet! Problémás esetek a Balatonnál

Az első komoly vízirendészeti időszak a pünkösdi hétvége volt, a mostani már nem volt annyira megterhelő, mert látható volt a készülő időjárás-változás és sokan figyelték az előre kiadott viharjelzést – mondta el a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság vezetője.

Horváth László szerint a legnagyobb problémának a szakemberek azt tartják, ha viharjelzés esetén elsodródunk a parttól vagy az elúszott eszközök: labda, matrac után indulunk.

„Ha valakinek nincs vízbiztonsága, kerülje a mély vizet. Az idegen vizekkel óvatosan kell bánni, és ismerni kell a viharjelzést.”

Nem, nem jó ötlet! Problémás esetek a Balatonnál

Nyáron a vízirendészek megerősített szolgálatot látnak el a víz közelében. A nagy rendezvények biztosítása, a viharjelzések betartatása, a tó teljes felügyelete rengeteg erőt, eszközt és energiát igényel – ezek most mind adottak, de a felelős víziközlekedési magatartás is szükséges a balesetek megelőzéséhez – hangsúlyozta Horváth László.

„Rengeteg saját észleléses mentésünk is van, ha látjuk, hogy valaki besodródik a gumicsónakkal, matraccal, vagy túl messzire megy úszni és elfárad, kiúszni már nem képes egyedül és sok vitorlázó és szörfös is segítségre szorul, hiszen műszaki hibák is történhetnek.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×