eur:
397.93
usd:
364.11
bux:
70326.2
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Az orosz védelmi minisztérium videójáról készített képen egy orosz Iszkander műveleti-taktikai rakétarendszer a nem hadászati nukleáris erők orosz-fehérorosz hadgyakorlatának második szakaszában egy nem megnevezett oroszországi helyszínen a manőverek megkezdésének napján, 2024. június 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Rettegett fegyvereket kapott Irán az oroszoktól

Vlagyimir Putyin korábban már felvetette annak lehetőségét, hogy „Amerika ellenségeit” modern, nagy hatótávolságú fegyverrendszerekkel támogathatja.

Iszkander-rakétarendszereket és Murmanszk-BN elektronikus harcászati rendszereket adott Iránnak Oroszország - írja a Kyiv Post cikke nyomán a Portfolio. Az ukrán lap izraeli értesülésekre hivatkozik.

Mint írják, az első szállítmányok már meg is érkeztek Iránba, velük együtt az üzemeltetésükhöz szükséges orosz specialisták is.

Az Iszkander egy körülbelül 500 kilométeres hatótávolságú rakétarendszer, a Murmanszk-BN pedig elektronikus kommunikációs rendszereket képes megbénítani, akár 5000 kilométeres távolságból.

Az Iszkander nem kifejezetten veszélyes Izraelre, ugyanis az Irántól több mint 1000 kilométeres távolságra fekszik. Azonban lehetséges a rendszert R-500-as cirkálórakétákkal is felszerelni, amik hatótávolsága viszont elérheti az 1500 kilométert is.

Nemrég Szergej Sojgu, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnöke személyesen is Iránba érkezett. A térségben most nagyon jelentős a feszültség, Irán bármikor megtámadhatja Izraelt, megtorlásból azért, mert vélhetően megölték Iszmail Hanijét, a Hamász politikai vezetőjét - írják.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban elvi lehetőségként emlegette, hogy akár korszerű, nagy hatótávolságú fegyverekkel is felszerelik azokat az országokat, melyek ellenségesek Amerikával.

Címlapról ajánljuk
Szerdán startol a Sziget Fesztivál, sok újdonság és változás várja a közönséget

Szerdán startol a Sziget Fesztivál, sok újdonság és változás várja a közönséget

Még az utolsó simítások zajlanak a Sziget Fesztivál helyszínén, a Hajógyári-szigeten, ahová már elkezdtek beköltözni a fesztiválozók – mondta az InfoRádióban a könnyűzenei és kulturális rendezvény főszervezője. Kádár Tamás hozzátette: idén a tavalyinál több bérletet váltottak az érdeklődők, akik között sok magyar van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A háborús veszély mantrázása betehet a magyar gazdaságnak

A háborús veszély mantrázása betehet a magyar gazdaságnak

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A mai műsorban egy témánk volt. Már a hétvégi-hétfői globális tőzsdei leolvadás előtt jelentősen csökkent a magyar gazdaság növekedési kilátása, erről tanúskodik az ING Bank elemzése, amelynek keretében a pénzintézet 2,2%-ról 1,5%-ra rontotta le becslését a magyar gazdaság idei potenciális növekedésével kapcsolatban. Erre azt követően került sor, hogy a KSH közzétette a 2024-es második negyedévről szóló jelentését, amely szerint a magyar GDP negyedéves alapon 0,2 százalékkal zsugorodott. Az adásban a rengeteg kockázatot feltáró elemzésről és persze a tegnapi tőzsdei leolvadásról is kérdeztük Virovácz Pétert, a pénzintézet vezető elemzőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×