eur:
393.44
usd:
362.39
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
The colorful fountain in front of the Moscow Kiyevskaya railway station
Nyitókép: Getty Images

Egyértelmű jelzés a Nyugatnak: átnevezték Moszkva ikonikus terét

Az Európa teret a moszkvai Dorogomilovo kerületben 2002-ben nyitották meg egy közös orosz–belga projekt keretében, az európai országok egységének jelképeként.

A Kijevi pályaudvar közelében található Európa teret átnevezték Eurázsia térré Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester rendeletének értelmében.

A Prime hírügynökség tájékoztatása szerint a polgármester döntése „Moszkva azon szándékát tükrözi, hogy a tér új nevet kapjon, amely Eurázsia tágabb földrajzi fogalmát tükrözi”.

Az Európa teret a moszkvai Dorogomilovo kerületben, a Berezskovszkaja rakparton 2002-ben nyitották meg egy közös orosz–belga projekt keretében, az európai országok egységének jelképeként. Összesen 48 európai állam zászlaja és Olivier Strebelle Európa elrablása című avantgarde térplasztikája ékesítette, valamint egy emlékmű, amelyet Oroszország és Ukrajna újraegyesítésének 300. évfordulója alkalmából emeltek.

Más orosz városokban is született már hasonló döntés: Szaratovban az Európa Tanács terét a Donyec-medence hőseiről nevezték át, a permi Európa tér pedig Három évszázad tere lett – emlékeztetett az RBK hírportál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×