eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Széll Kálmán tér Budapesten 2014. november 24-én. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója aláírta a tér rekonstrukciójának elkezdéséhez szükséges beruházási szerződést a nyertes konzorcium képviselőivel a Széll Kálmán téren, a metró épületének teraszán. A projekt 5,3 milliárd forintba kerül, és a munkálatok miatt leginkább tavasztól lesznek forgalomkorlátozások.
Nyitókép: Marjai János

Új funkciót kap a postapalota

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöksége költözik be az épületbe, amelyből a főváros legszínvonalasabb műemlék jellegű irodaháza lesz - írja a Portfolio. 

A főváros egyik legnagyobb közlekedési csomópontjában, a Széll Kálmán téren álló Buda Palota, az 1920-as években épült a Magyar Királyi Posta irodaházaként.

A Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. 2016-ban vásárolta meg a 18.500 m2 alapterületű épületet 22,3 millió euróért. A teljes rekonstrukcióra 22,1 millió eurót költenek - írja a Portfolio.

A Magyar Nemzeti Banknak 45,3 millió euróért kerül a tulajdonába az emelt szintű szerkezetkész állapotú épület, ahol a beruházásoknak köszönhetően hamarosan a főváros legszínvonalasabb műemlék jellegű irodaháza nyitja meg kapuit, melynek egyes terei többféle funkcióban a nagyközönség előtt is nyitva állnak majd.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×