eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Nagy változások a Széll Kálmán téren

Vasárnaptól megváltozott a forgalmi rend a Széll Kálmán téren. Elkészült a végleges útpálya a Krisztina körút Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető oldalán, ezért az eredeti forgalmi renddel közel megegyező rend szerint lehet közlekedni.

A Krisztina körútról a Szilágyi Erzsébet fasorba jelenleg átvezető ideiglenes átkötőutat lezárták. A Krisztina körútról a Dékán utca felé tartóknak is a nagy csomópontban kell jobbra kanyarodniuk.

A Várfok utca Csaba utca és Széll Kálmán tér közötti szakaszát mindkét irányban lezárták, ezért a Várfok utca felől érkezők csak a Csaba utcán át tudnak a Krisztina körútra kikanyarodni.
A Szilágyi Erzsébet fasorban a Széll Kálmán térnél mindkét irányban visszaállt az eredeti forgalmi rend.

A Széll Kálmán tér Margit körúti oldalán lévő autóbusz-végállomást lezárták. Több autóbusz megállóhelye és/vagy útvonala jelentősen módosult. A Várba közlekedő 16-os buszcsalád végállomása az Ostrom utcába, a Burger King elé került; a budakeszi 22-es buszcsaládé pedig a tér Szilágyi Erzsébet fasor felőli végére, a korábbi leszállóhelyre. A 149-es autóbusz csak a Dékán utcáig közlekedik. A 155-ös és 156-os autóbuszok meghosszabbítva, a Széna térig járnak, Zugliget felé a Széll Kálmán téren a McDonald's előtt állnak meg. A 956-os éjszakai autóbuszra csak a Krisztina körúton, a "Postapalota" előtt és azzal szemben lehet felszállni.

A gyalogosokat érintő legfontosabb változás, hogy a Várfok utca Széll Kálmán tér felőli, alsó végén a Krisztina körút és a tér északi része között ideiglenesen nem lesz lehetséges a közlekedés. A Krisztina körútra a Széll Kálmán tér felől a Csaba utcai lépcsőn és a Csaba utcán keresztül lehet a leggyorsabban eljutni.

A Széll Kálmán téren belül a kijelölt gyalogosfolyosók vezetése nem változik - olvasható a BKK közleményében.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×