eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Albérlet havi 500 ezerért – még ezt is elkapkodják

Albérlet havi 500 ezerért – még ezt is elkapkodják

Egy-három hónap alatt a luxusingatlanokat is kiveszik a bérlők, melyekért havonta akár 400-500 ezer forintot is hajlandóak fizetni – közölte az Otthontérkép elemzője. Mester Nándor hozzátette: 500-700 felsőkategóriás ingatlan van Budapesten, amelyekre folyamatosan van kereslet.

„Meglepően rövid idő alatt találnak gazdára ezek a luxusfelszereltségű és nagyon jó helyen lévő, többnyire belvárosi ingatlanok” - jelentette ki az Otthontérkép elemzője.

Kifejtette: egy-három hónap kell ahhoz, hogy kivegyék a luxusalbérleteket, de általában

30-40 nap alatt elkel egy Andrássy úti, az 5. kerület más részén, a Várban, vagy egy 12. kerületi villában lévő bérlakás.

A négyzetméterenkénti albérleti díj 4000 forintnál kezdődik, de van, ahol ennél is magasabb – közölte az elemző.

„A Halászbástyánál például 430-450 ezer forint havonta egy 70-80 négyzetméteres lakás. A Bem rakparton egy 150 négyzetméteres tetőtéri lakás 530 ezer forint,

a Várhoz vezető Hunyadi János utcában pedig 480 ezer forint körül van egy 100 négyzetméter körüli lakás” - sorolta Mester Nándor.

Ezek a lakások általában három szobásak, légkondicionáltak, és újszerűek vagy nemrég felújítottak.

Albérlet havi 500 ezerért – még ezt is elkapkodják

Az elemző emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két-három évben nagy áremelkedés volt a lakások árában, amit követett a lakásbérleti piac is.

„Ez az emelkedés 2016 közepén egy kicsit lelassult: tavaly egész évben 8-10 százalékos drágulás volt az azt megelőző évhez képest a luxusalbérleteknél” - részletezte.

Mester Nándor arra számít, hogy idén ennél nagyobb ütemű drágulás nem lesz.

Az Otthontérkép elemzője közölte:

még mindig kevés, 500-700 luxusingatlan van Budapesten.

Elmondta, hogy luxusalbérleteket elsősorban a nagyvállalatok keresnek a felső vezetőik számára, illetve külföldi magánszemélyek.

„Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy azok a külföldi magánszemélyek, akik ebben a kategóriában mozognak, már inkább lakást vásárolnak, mintsem bérelnének” - tette hozzá Mester Nándor.

A bérlés ugyanis rövid távra, általában egy vagy két évre szól, de sokan vannak, akik hosszabb távra terveznek Magyarországon, így ők inkább a vásárlást részesítik előnyben – indokolta az Otthontérkép elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×