eur:
396.1
usd:
359.52
bux:
71885.64
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Nyitókép: Facebook

A Tisza Párt elutasítja, hogy az illegális migránsok belépjenek az Európai Unió területére

Magyar Péter a déli határkerítés fenntartását is szükségesnek tartja.

A Tisza Párt - hasonlóan minden józan magyar és európai politikai közösséghez - elutasítja az illegális migránsok belépését az Európai Unió területére - közölte a párt elnöke szerdán a Facebook-oldalán.

Magyar Péter a bejegyzésében azt írta: illegálisan belépni egy ország területére nem emberi alapjog, minden államnak joga és kötelessége megvédeni a határait. A schengeni övezet külső határainak védelme kiemelt felelősség.

A Tisza Párt egyetért a déli határkerítés fenntartásával és szükségesnek tartja, hogy a kiépítés költségeihez az Európai Bizottság hozzájáruljon - hangsúlyozta a politikus.

"Ugyanakkor fontosnak tartjuk azt is, hogy a magyar Országgyűlés, hasonlóan más tagállamokhoz, a határok védelmét az európai uniós joggal összhangban lévő jogszabályokkal oldja meg. Ha erre az Orbán-kormány nem képes, vagy nem hajlandó, akkor az ebből következő százmilliárdos uniós bírságért a politikai és anyagi következményeket vállalnia kell" - írta Magyar Péter.

A párt elnöke azt kérdezte a bejegyzésben, hogy van az, hogy más tagállamoknak sikerül megoldaniuk: az uniós joggal összhangban álló jogszabályokkal, uniós bírság nélkül védjék a határaikat, de Orbánéknak nem.

"Ki fogja megfizetni a százmilliárdos bírságot miniszterelnök úr? Az egészségügy vagy az oktatás költségvetéséből kell majd elvenni ezt az óriási összeget?" - tette fel a kérdést Magyar Péter.

Hozzátette, hogy a Tisza Párt büszke Európa és Magyarország görög-római, keresztény-zsidó kulturális gyökereire és mindent meg fog tenni ezek megőrzéséért.

"És tudja mit, miniszterelnök úr, ellentétben önökkel, a magyar és európai emberek biztonsága érdekében, a Tisza-kormány nem fog szabadon bocsátani kétezer embercsempészt sem. És letelepedési kötvényeket sem fogunk árusítani" - áll a bejegyzésben.

Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint az alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×