eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Fidesz V. kerületi irodájában az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján, 2024. június 9-én. A kormányfő szavazatának leadása után az irodába ment, ahol bekapcsolódott a helyi fideszesek mozgósítási kampányába.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: "Azt csináltam, amit Alexandra tanácsolt"

A miniszterelnök elmondta, hogy kire szavazott a főpolgármesterségnél. Magyar Péterről is ejtett pár szót.

Azt állította, hogy Vitézy Dáviddal nem egyeztetett, a fővárosi kampányt teljes egészében Szentkirályi Alexandra irányította - írja a 24.hu.

Szerinte a magyar társadalom nem megosztott, a választási harcok csupán a demokrácia velejárói. “Nincs felelősségem a megosztottságban, én a béke embere vagyok“ – nyilatkozta.

Orbán Viktor a Magyar Péter országjárása során feltűnő tömegekről is kapott kérdést, amellyel kapcsolatosan megjegyezte: örömteli, hogy a jelek szerint az emberek a korábbinál nagyobb számban fognak részt venni az európai parlamenti választáson.

"Ez jó a magyar demokráciának"

– értékelt.

Egy másik kérdésre azt válaszolta: Magyarország nem megosztott, hanem demokratikus, emlékeztetve: "ezt akartuk elérni 1990-ben, hogy ne egy vélemény legyen, hanem sok, hát most sok vélemény van".

Hangsúlyozta azonban, hogy a gyűlölet nem azonos a megosztottsággal, és "nem szép dolog".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×