eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Budapest, 2024. május 10.Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt beszédet mond programbemutató rendezvényén a Csepel Művek területén 2024. május 10-én.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

LMP-szóvivő: végre Budapestről szóljon a városházi munka!

Az LMP nem tudott arról, hogy a Fidesz visszalépteti főpolgármester-jelöltjét, Szentkirályi Alexandrát Vitézy Dávid javára - mondta a párt szóvivője és fővárosi listájának ötödik jelöltje az InfoRádióban az LMP eredményváró központjában.

Süveg Anna néhány perccel a szavazókörök bezárása előtt azt mondta az InfoRádióban, hogy minden magas részvételi arányú választás a demokrácia ünnepe, és szerinte ez ma is bebizonyosodott. Mint fogalmazott, az LMP bizakodva várja az eredményeket. „Egy valami egészen biztosan kijelenthető: Budapest következő főpolgármesterének nagy legitimációja lesz” - tette hozzá.

A visszalépését pénteken bejelentő Szentkirályi Alexandra azt kérte a szavazóitól, hogy Vitézy Dávidot támogassák a főpolgármester-választáson. Az LMP szóvivője ezzel kapcsolatban megjegyezte:

sem Vitézy Dávid, sem pedig az LMP nem egyeztetett a kormánypártokkal arról, hogy mire készül Szentkirályi Alexandra.

Süveg Anna szerint majd csak az eredmények ismeretében lehet következtetéseket levonni arról, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjének visszalépése több kormánypárti szavazót hozott-e Vitézy Dávidnak, mint amennyit az ellenzéki oldalról veszített emiatt.

Reagált azokra az egyes ellenzéki pártok által megfogalmazott vádakra is, melyek szerint Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje. „Ha az lenne, akkor a kormánypártok arra biztatnák a szavazóikat, hogy listán is Vitézy Dávid listájára szavazzanak, de nem ez történt. Szentkirályi Alexandra azt kérte a szimpatizánsaitól, hogy a Fidesz listájára voksoljanak” - fejtegette Süveg Anna.

Kiemelte, hogy ha Vitézy Dávid lesz a főpolgármester, akkor minden erejével azon lesz, hogy meg tudja valósítani a 101 pontos programját, melyet értelemszerűen az ő listáján szereplő jelöltek is prioritásnak fognak tartani a Fővárosi Közgyűlésben. „Nem szeretnék jóslatokba bonyolódni azzal kapcsolatban, hogy mit hoz nekünk, illetve Vitézy Dávidnak a pénteken bejelentett visszalépés” - fogalmazott.

Az LMP és Vitézy Dávid kampányát értékelve azt mondta, „izgalmas és sikeres” volt. Úgy gondolja, az elmúlt hetekben, hónapokban

megszólalásaik révén „végre valódi városfejlesztési kérdésekről és megoldásokról” volt szó a nyilvánosságban.

„Reményeink szerint a jövőben még jobban tudunk majd harcolni azért, hogy a pártpolitikai csatározások helyett végre tényleg Budapestről szóljon a Városháza, ne pedig a miniszterelnök-jelölti kampány fő helye legyen, vagy ne arról szóljon, hogy éppen mit tesz Gyurcsány Ferenc” - összegzett az ellenzéki párt szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×