eur:
393.08
usd:
363.56
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Résztvevők az oktatásért Miskolcról indult menet végén a fővárosban, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. január 7-én. A január 3-án indult Tudásmenet január 7-én délután a gimnáziumnál ért véget, ahol a diák- és pedagógusszervezetek egyúttal demonstrációt is tartottak. Elöl Gosztonyi Gábor (b2) és Totyik Tamás (b3), a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára (b3).
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A PSZ tovább küzd az oktatási népszavazási kezdeményezéséért

A Kúriához fordul az oktatási népszavazási kezdeményezéseket elutasító döntés miatt.

A Nemzeti Választási Bizottság kedden elutasította Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás oktatási népszavazási kezdeményezéseit. A PSZ két alelnöke magánszemélyként március 14-én kezdeményezett népszavazást öt kérdésben, melyek többek között a szaktanárokkal, a pedagógusvégzettséggel, a diákok óraszámának csökkentésével és az iskolák bezárásának feltételeivel kapcsolatosak.

A választási bizottság nem hitelesítette a kérdéseket, indoklása szerint a kérdések megválaszolásához speciális információk, szakmai ismeretek kellenének, ami nem várható el a választópolgároktól, akik így nem tudják átlátni döntésük érdemi következményeit.

Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás a Kúriánál kezdeményezi a Nemzeti Választási Bizottság határozatainak felülvizsgálatát.

Álláspontjuk szerint a választópolgárok nem kezelhetők "éretlen kisdiákként". A kormány fél a "valódi nemzeti konzultációtól", a népszavazástól, mert azon érdemi kérdésekre érdemi válaszok születhetnének a diákok, illetve Magyarország jövőjét alapvetően meghatározó ügyekről - közölte a szakszervezet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×