eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Karácsony Gergely főpolgármester (b2), valamint Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója, Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapítója, Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Kovács Áron, a Deák téri evangélikus templom lelkésze (b-j) a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán a Városháza parkban 2022. november 27-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Karácsony Gergely: a szolidaritás képzeletbeli lángjának is ott a helye a többi mellett

A szolidaritás képzeletbeli lángjának is ott a helye a hité, a reményé, az örömé és a szereteté mellett – mondta a főpolgármester a Városháza parkban a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán vasárnap.

Karácsony Gergely a Városháza parkban nyílt Szolidaritás parkját bemutatva úgy fogalmazott: az idei advent kicsit más lesz, mint a korábbiak. Kevesebb lesz a csillogás, kevesebb a fény, de reményét fejezte ki, hogy több lesz a „bennünk levő szolidaritás”.

A főpolgármester szerint nem csak arról van szó, hogy idén pénzügyi okokból nem fér bele a város ünnepi fényekbe öltöztetése, de „félrevezetjük és becsapjuk önmagunkat, ha olyannak látjuk ma a várost és a világot, amilyen mindig is szokott lenni”.

A hiányzó ünnepi fények is lehetővé teszik, hogy egy kicsit többet gondoljunk másokra, azokra, akik támogatásra szorulnak, mert egyre többen vannak ilyenek – fogalmazott Karácsony Gergely.

Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a programokat ebben az évben a szolidaritás, az egymásra való figyelés, az egymással törődés jegyében indították. Idén a „sok ezer forintos, forralt boros” vásár helyett a Szolidaritás parkjával segítenének a rászorulóknak – jelezte.

Budapest, 2022. november 27.
Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapítója (k) beszél a gyertyagyújtás után a Szolidaritás parkja bemutatásán a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán a Városháza parkban 2022. november 27-én. Az adventi koszorúnál KarácsonyGergely főpolgármester (j).
MTI/Máthé Zoltán
Budapest, 2022. november 27. Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapítója (k) beszél a gyertyagyújtás után a Szolidaritás parkja bemutatásán a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán a Városháza parkban 2022. november 27-én. Az adventi koszorúnál KarácsonyGergely főpolgármester (j). MTI/Máthé Zoltán

Kovács Áron, a Deák téri evangélikus templom lelkésze arról beszélt: a Szolidaritás parkjában mindenki tud a másik felé lépni, és nem a békétlenség, hanem a béke hangján szólni, cselekedni.

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapítója elmondta: fennállásuk 18. évét a „főváros szívében” ünnepelhetik. A Városháza parkban november 30. és december 22. között nyitva tartó Mikulásgyárba elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket várnak az adományozóktól, és elfogadják a jó minőségű könyvet, játékot, ruhát is.

A szomszédos rendezvénysátorban száz könnyűzenei koncert lesz, több színházi gyermekelőadást tartanak és sportolók is várják majd a családokat - tette hozzá.

Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke a 19 éves múltra visszatekintő „cipősdoboz” mozgalomról beszélt, amellyel olyan gyermekeket tudnak megajándékozni, akik egyébként lehet, hogy nem kapnának.

Megjegyezte: a cipősdoboz adományok a Városháza parkban, illetve országszerte több mint 380 helyen adhatók le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×