eur:
394.39
usd:
367.26
bux:
72101.44
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: unsplash.com

A NAV látókörében egy korábbi szocialista képviselő

Hiába mentették fel a cigarettacsempészettel összefüggésbe hozott Legény Zsoltot Ukrajnában, a magyar hatóság is nyomozást indított az ügyben.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága az MSZP egykori politikusa, Legény Zsolt cigarettacsempész-botrányával kapcsolatban – értesült a Mediaworks–Hírcentrum.

Az eljárást felügyelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségtől megtudták: a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, azaz eddig még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozás érdekeire tekintettel a főügyészség nem adhatott bővebb tájékoztatást.

Felidézik, hogy Legény Zsolt egykori szocialista országgyűlési képviselő autójának csomagtartójában 2020. december 10-én bukkantak az ukrán vámosok nagy mennyiségű, több mint 11 ezer doboz csempészcigarettára.

A szocialista politikussal szemben – aki a történtek után kilépett a pártból – az akkori hírek szerint Ukrajnában indult büntetőeljárás, amelyben végül nem marasztalták el. A volt képviselő arra nem adott egyértelmű választ, hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában mentették-e fel – olvasható.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 15:41
×
×
×
×