eur:
394.93
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
fotó: szoljon.hu videója
Nyitókép: fotó: szoljon.hu videója

Újra lecsapott a fagyilkos, a rendőrség tehetetlen Jászberényben

Valaki módszeresen pusztítja a Jászberényben a hatalmas platánt és a harkályoknak otthont adó bálványfát.

A fagyilkos lyukakat fúrt a fák törzsébe és azon keresztül mérgező anyagot juttat be, pusztulásra ítélve a méretes növényeket - írja a szoljon.hu Ráadásul ez nem egyedi eset a városban, a Kossuth Lajos úton valaki szintén ezzel a kegyetlen módszerrel mérgez egy bálványfát.

A platánfa mérgezése nem állt le, sőt! – írta Sárközy Csabáné Béres Krisztina, aki június elején tett közzé egy fényképet a Szentkúti templom kertjében álló platánról a közösségi oldalon.

A helyi lapnak a Szentkúti templom kertjében mutatta meg a bántalmazott fákat, melyek terebélyes zöld koronái árnyékot adnak, illetve adtak, mert lehet, hogy nem élik túl a mérgezést.

A juharlevelű platán ugyanis a kiszáradás jeleit mutatja, levelei megbarnultak, alig található ágain zöld levél.

A fagyilkos egy évvel ezelőtt kezdte el mérgezni a templomkert nagy becsben tartott harmincéves fáját, melynek értékét mintegy harmincmillió forintra becsülik.

Hozzátette: szemtanúi is vannak, akik látták a platánfát mérgező elkövetőt, sőt ő maga is rendelkezik információkkal az illetővel kapcsolatban. Nem érti, hogy miért nem lett az ügyből semmi, ezért a napokban feljelentést tesz.

Az újság tájékoztatást kért a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól. is.

"A nyomozás során nem volt lehetséges olyan személyi és tárgyi bizonyítékokat felkutatni, melyek alapján az elkövető kiléte megállapítható lett volna, ezért a nyomozóhatóság 2023 szeptemberében felfüggesztette az eljárást – közölte András Hunor Lehel, rendőr százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A helyiek szerint mindenesetre felháborító, ami történik.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×