eur:
394.98
usd:
367.15
bux:
71561.57
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Lőfegyver.
Nyitókép: Steve Prezant / Getty Images

Játékpisztolyos tinédzsert lőttek le a rendőrök Amerikában

A rendőrök által megállított két fiúra ráillett egy korábbi bűntett feltételezett elkövetőinek személyleírása; akkor szabadult el a pokol, amikor menekülni kezdtek a járőrök elől.

Menekülés közben mellkason lőttek a rendőrök egy 13 éves fiút a New York állambeli Uticában péntek este. Később a rendőrség közölte, hogy a fegyver, amit a fiú a kezében tartott, valójában csak egy játékpisztoly volt – írja a BBC híradása nyomán a Telex.

A hatóság közlése szerint Nyah Mwayt és egy másik 13 éves fiút azért állították meg az utcán a rendőrök péntek este, mert rájuk illett a településen a közelmúltban elkövetett rablások miatti körözött személyek leírása.

A rendőrök elkezdték kikérdezni a fiúkat, amikor azok futásnak eredtek, az egyenruhások pedig üldözőbe vették őket. Az áldozat ekkor elővett a zsebéből egy fegyvernek látszó tárgyat.

A rendőrök testkamerája által rögzített felvételen hallatszik, ahogy azt kiabálják, „Fegyver!”, ezt követően az egyik járőr elkapta és leteperte a fiút, a másik pedig mellkason lőtte és elvette tőle a pisztolyt.

A fiút ugyan kórházba szállították, de az életét már nem lehetett megmenteni.

A rendőrség szóvivője az ügy kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, az egyenruhások azért nyitottak tüzet, mert azt hitték, valódi fegyver van a fiúnál. Később kiderült, hogy az csupán egy Glock 17-es kézi lőfegyver utánzata volt, amiből csak műanyag BB-lövedékeket lehet kilőni.

A három rendőr azért járőrözött az utcán péntek este, mert az előző két napon két rablást is jelentettek a környékről. Az egyik rablást a szemtanúk leírása szerint "egy ázsiai és egy sötét bőrű, felfegyverzett férfi" követte el, akik közül az egyik kerékpárral menekült el a helyszínről. A rendőrök szerint ez a leírás illett Nyah Mwaytra és bicikliző barátjára, ezért állították meg a 13 éves gyerekeket.

A lövöldözést mind a New York-i főügyészség, mind pedig a rendőrség is vizsgálja, a három rendőrt a nyomozás idejére szabadságra küldték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×