eur:
394.13
usd:
366.7
bux:
71767.36
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal a Sargentini-jelentésre reagáló határozati javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Vizsgálóbizottsággal járna Völner Pál ügyének a végére az ellenzék

De felmerült az igazságügyi bizottság összehívása is.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a korrupciós ügybe keveredett Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes helyzetének tisztázására.

"Talán nem csak az igazságszolgáltatás végzi a dolgát, hanem egy teljes parlamenti vizsgálóbizottság is elindulhat a Völner-ügyben" – ezt mondta Z. Kárpát Dániel az ATV-ben.

A politikus szerint az ügynek van olyan politikai vetülete is, amely alapján felmerül Varga Judit igazságügyi miniszter felelőssége is.

  • Az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet szerint is szükséges lenne a vizsgálóbizottság, de úgy véli, meglepő lenne, ha ehhez a kormánytöbbség hozzájárulna.
  • Mesterházy Attila MSZP-s parlamenti képviselő szerint az ellenzék akár az igazságügyi bizottság összehívását is kezdeményezhetné, ahol teret adhatnának Varga Judit meghallgatásának és az ügy politikai szálai felgöngyölítésének, de az MSZP a vizsgálóbizottságot is támogatná.
Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×