eur:
387.96
usd:
361.63
bux:
68857.35
2024. május 9. csütörtök Gergely
„Az ellenzéki pártoknak nem jött jól a CEU-tüntetés”

„Az ellenzéki pártoknak nem jött jól a CEU-tüntetés”

Politikailag motivált tüntetésnek nevezte a vasárnapi megmozdulást a Századvég Alapítvány vezető elemzője. Lánczi Tamás az InfoRádiónak azt mondta: az ellenzéki pártoknak ez nem jött jól, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy ez a kormánypártok támogatottságát miként befolyásolja.

„A tömegben felbukkantak kormányellenes jelszavak. Azok között, akik kint vannak a tüntetésen, nyilván

vannak olyan, a kormánnyal nem szimpatizáló, és kifejezetten a kormányt nem kedvelő tüntetők, akiknek jó apropó, hogy politikai véleményt mondhassanak a kormányról.

Ezért gondolom azt, hogy ez egy politikailag is motivált tüntetés vagy tüntetéssorozat” - fogalmazott a Századvég vezető elemzője.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e ennek politikai haszna, Lánczi Tamás úgy válaszolt: még nagyon az elején vagyunk az ügynek, ezért nagyon nehéz ebben a pillanatban bármilyen érvényes megállapítást tenni.

„Az ellenzéki pártoknak nem jött jól a CEU-tüntetés”

„Majd a közvéleménykutató cégek meg fogják mérni, hogy gyakorol-e hatást az ügy bárminek a népszerűségére, ám a kutatások eredményét nem szeretném megelőlegezni” - tette hozzá a vezető elemző.

„Az viszont biztos, hogy az ellenzéki pártoknak nem jön jól a CEU-tüntetés”

- jelentette ki Lánczi Tamás.

Indoklásként hozzátette: „nem valamelyik ellenzéki erő szervezi a tüntetést, hanem alapvetően a Soros Györgyhöz köthető CEU és az ahhoz köthető szervezetek szervezték, vagy ahhoz kapcsolódtak a tüntetők.”

„Nem azt akarom állítani, hogy aki ott volt, azt Soros György személyesen fogta kézen és vitte oda, de mégiscsak olyan tüntetésről beszélünk, ami nem valamelyik magyarországi ellenzéki erőnek a szervezésében valósul meg” - tette hozzá. 

„Ilyen szempontból a magyarországi ellenzéki pártok ennek a kárvallottjai, nem profitálnak ebből,

miközben az esetleges kormánnyal szembeni ellenérzéseket ez a tüntetés és ezek a szervezetek csatornázzák be” - véli a Századvég vezető elemzője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Lépett az osztrák rendőrség
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Az amerikai egyetemi tüntetések mintájára tartottak palesztinbarát megmozdulásokat több európai ország, köztük Ausztria egyetemein. Aktivisták hétfőn kontinens egyik legrégebbi egyetemének számító bécsi egyetem (Universität Wien) udvarán létesítettek palesztinbarát tiltakozó tábort, amelyet a rendőrség csütörtökre virradó éjjel feloszlatott.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×