eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Élet a szeméttelep mellett

Vajon melyik Budapest legkoszosabb helye? Erre a kérdésre keresi a választ az Index, amely szerint a fővárosiak egy része otthonuk közvetlen közelében találhat illegális szeméttelepre hasonlító köztereket.

A kormány szerdán dönt a uniós források elosztásáról. Ötszáz milliárd forintot osztanak ki 250 tervre - írja a Népszabadság. A nyerők között némi szabad demokrata hátszéllel ott lesz a Budai Vár felújítása is, amely így kaphat most 10 milliárdos támogatást. Az évek óta halogatott palotarekonstrukció kiemelt támogatást kap, annak ellenére, hogy a terv számos eleme egyelőre ingatag lábakon áll. A lap szerint a szakértői zsűri mégis átengedte az azonnal induló programok sorába a tervet, amiben úgy tudni, hogy volt némi politikai megfontolás is. Kóka János gazdasági miniszter ugyanis az első kerületben indult egyéni jelöltként, és a kampányban ígéretet tett, hogy a Moszkva tér felújítását és a várnegyed rendbetételét segíteni fogja.

Egyre kevesebben tartanak el egyre többeket, ezért egész Európában növekszik a nyugdíjrendszerekre nehezedő nyomás - írja a Magyar Nemzet két cég elemzésére hivatkozva. Eszerint Magyarországon az átlagosnál sokkal gyorsabban emelkedhetnek a nyugdíjas-kiadások. Magyarországon a második pillér, vagyis a magánnyugdíj-pénztárak teljesítménye is komoly dilemmákat vet fel. A tanulmány rámutat arra, hogy Kelet-Közép-Európában a magánnyugdíj-pénztárakat egyedül Magyarországon és a balti országokban nem kötik olyan szabályok, amelyek a megtérülésre adnának garanciát.

Az Index Budapest legkoszosabb helyét keresi. Az internetes lap szerint a városlakók szerencsésebbjeinek csak az átlagos koszban, eldobált csikkek között kell lavírozniuk mindennapjaik során, mások viszont otthonuk közvetlen közelében találhatnak illegális szeméttelepre hasonlító közterekre. Az Index felhívást tett közzé, hogy keressük meg együtt Budapest legkoszosabb helyét. Az ötleteket a lapnak lehet elküldeni.

Az országban gomba módra szaporodó magánmentők azt jelzik, hogy ez a szolgáltatási forma egyre jobb üzlet. Érdekes tendencia mutatkozik a tömegrendezvények egészségügyi biztosításánál: ezeket mostanában inkább magáncégekre bízzák, míg az állami mentőszolgálatot csak vészhelyzetben riasztják - írja a Napi Gazdaság. Az Országos Mentőszolgálat nem képes állni a versenyt. A szolgálatnál azt mondták: egyre inkább a 22-es csapdájában érzik magukat, hiszen a költségvetésükben előre kalkuláltak olyan bevételeket is, amelyeket a piacon kellene megszerezni, ám az OMSZ működési feltételei ezt aligha teszik lehetővé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×