eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Néppárt (EPP) vezetőinek ülésére érkezik az Európai Unió nem hivatalos csúcstalálkozója előtt Brüsszelben bő egy héttel az európai parlamenti választások után, 2024. június 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Árvíz - Ursula von der Leyen: az EU kész segíteni Magyarországnak is

Az Európai Bizottság elnöke együttérzését fejezte ki.

Együttérzését fejezte ki vasárnap Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Kelet-Közép-Európában pusztító árvizek károsultjaival és áldozataival, valamint uniós segítséget ajánlott.

Az X-en közzétett üzenetében von der Leyen aláhúzta: az Európai Unió készen áll segíteni Ausztriának, Csehországnak, Magyarországnak, Lengyelországnak, Romániának és Szlovákiának, egyúttal köszönetet mondott mindazok munkájáért, akik segítenek a nehéz helyzetben.

A több napja tartó esőzések jelentős károkat okoztak a térség több országában. Bécsben utcákat öntött el a víz, több embert evakuálni kellett, néhány kerületben megszakadt az áramszolgáltatás is. Csehországban több mint 250 ezer háztartás maradt áram nélkül a vihar miatt, Romániában és Lengyelországban pedig halálos áldozatai is van az áradásoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 18:00
×
×
×
×