eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta
balaton télen
Nyitókép: Anna Rostova/Getty Images

Princzinger Péter: a Balaton sokkal többet tartogat, mint a nyári strandolást

A Balaton már most is négy évszakos, csak októberben nem azt kell várni, amit nyáron, hanem gasztronómiai, kulturális programokat, szüreti mulatságokat, borkóstolást – erről beszélt az InfoRádióban a VisitBalaton365 ügyvezetője.

"A Balatontól nem szabad azt várni októberben, amit nyáron" – mondta a VisitBalaton365 ügyvezetője, Princzinger Péter az InfoRádióban. Ha valaki októberben, novemberben azt várja, hogy meleg legyen, süssön a nap, a víz kellemes, fürdőzésre alkalmas hőmérsékletű legyen, és nyitva legyenek a lángosos és hekkes büfék, akkor csalódni fog. Lesz viszont valami egészen más, ami nyáron nincs – tette hozzá az ügyvezető.

Az őszi időszakban a Balatonhoz látogató borászatokat fog találni, szüreti mulatságokat, gasztronómiai eseményeket, kulturális programokat

– sorolta, hozzátéve, hogy a visitbalaton365.hu weboldalon mindezeknek utánanézhetnek az érdeklődők, illetve megtalálhatnak 1500, ősszel és télen is nyitva tartó szálláshelyet, vendéglátóhelyet, egyéb attrakciót.

Princzinger Péter arról is beszélt, hogy a Balaton alatt nemcsak az északi és a déli partot érti. Mint mondta, az északi part az átlagos látogató fejében nagyjából Balatonalmáditól Zánkáig tart, a déli pedig Siófoktól Balatonlelléig, de ha ránézünk a térképre, láthatjuk, hogy a nyugati medence partvonala, valamint a mögöttes területek, tehát Badacsonytól, Szigligettől kezdve a Keszthelyi-hegységen keresztül a zalai tájon át a Kis-Balaton térségéig, onnan pedig tovább Nagy-Berek felé a Somogyi-dombságig legalább akkora a területet fednek le, mint amit az emberek északi, illetve déli partnak hívnak, és turisztikai kínálatban is legalább olyan gazdag.

A VisitBalaton365 ügyvezetője egy felmérésükről is beszélt, amelyben elmondása szerint az igazán meghökkentő az volt, hogy

egy szabad asszociációs kérdésfelvetésnél, miszerint mi minden jut eszébe valakinek a Balatonról, az első 25 leggyakoribb említés között nem szerepelt a bor.

Pedig, tette hozzá, a balatoni az egyik legnagyobb a magyarországi borvidékek közül. Megjegyezte, a fröccs azért benne volt az első 25-ben.

Úgy gondolják, hogy amivel most, az őszi szezonban érdemes foglalkozni, amire érdemes hangsúlyt helyezni, az a vendégek csalogatása a balatoni borászatokhoz, borteraszokra kitűnő borokat kóstolni. A cég októberi-novemberi kampánya is lényegében ezt fogja célozni.

Princzinger Péter elmondta még, hogy az ősz folyamán minden hétre három kiemelt programot ajánlanak a visitbalaton365.hu oldalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 21:27
×
×
×
×