eur:
394.93
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Babos Tímea a lengyel Iga Swiatek ellen játszik a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének második fordulójában 2020. január 22-én. Babos 3:6, 2:6 arányú vereségett szenvedett és búcsúzott a bajnokságtól.
Nyitókép: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

Egy magyar győzelem már van az Australian Openen

Babos Tímea két szettben verte belga ellenfelét.

Babos Tímea bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében.

A világranglista 115. helyezettje két szettben verte a belga Ysaline Bonaventure-t, aki 123. a rangsorban.

Nők, 1. forduló: Babos Tímea-Ysaline Bonaventure (belga) 7:6 (7-0), 6:4

Az 56 perces első játszmában 2:2-nél egy-egy brék következett, majd a balkezes ellenfél 4:5-nél fogadóként szettlabdához jutott, de a 27 esztendős Babos fordítani tudott. Ez megtörte az egy évvel fiatalabb belga lendületét, aki a rövidítésben egyetlen labdamenetet sem tudott hozni.

A nyitójátszma után a remekül adogató magyar 3:2-nél brékelt, majd 5:2-re is vezetett, de elvesztette a szerváját, csakhogy a következő játékban Bonaventure is megremegett, és az újabb brék már a meccs végét jelentette. A találkozó 1 óra 32 percig tartott.

"Most a győzelem a legfontosabb, voltak már sokkal jobb meccseim is – nyilatkozta a soproni teniszező a Tennis love and game Facebook-oldalnak. – Pozitívan álltam a mérkőzéshez, jól játszottam az ellenfél szettlabdájánál is, ami mutatja, hogy ismét jó úton haladok. A mozgásommal is elégedett vagyok, az utolsó gémben a mostani fizikumomnak köszönhetem, hogy meg tudtam nyerni.

A torna előtti kéthetes karantén nagyon nehéz volt, volt két mélypontom is, mert sokat voltam egyedül a szobámban,

de túl vagyok rajta, és várom a következő meccset."

Babosra a 64 között az orosz Anasztaszija Potapova vár, aki 101. a WTA-rangsorban.

Babos Tímea női páros címvédő, de állandó partnere, a francia Kristina Mladenovic visszalépése után nem indul el a számban.

Az év első Grand Slam-versenyén még két magyar szerepel, férfi egyesben: Fucsovics Márton és Balázs Attila, előbbi szintén megnyerte első fordulós mérkőzését.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×